Kvalitní soupeři, ale přijatelný a atraktivní los | SK Slavia Praha
Více

Kvalitní soupeři, ale přijatelný a atraktivní los

Sešívaní si v základní skupině Evropské ligy zahrají proti Leverkusenu, Be´er Shevě a Nice. ​„Jen škoda, že jsme nedostali nikoho z Britských ostrovů," říká David Hovorka.

V Evropské lize dostala Slavia Leverkusen, Be’er Shevu a Nice. Co na los říkáte?
„Myslím si, že je to přijatelný los. Čekají nás samozřejmě kvalitní soupeři, i když jsme si přáli někoho z Britských ostrovů, což se bohužel nepovedlo. Skupina je ale docela atraktivní, takže se na ni těšíme.“

Francouzské Nice trenénuje Patrick Vieira, za Leverkusen nastupuje Vás reprezentační spoluhráč Patrik Schick. Co od vzájemného měření sil očekáváte?
„Uvidíme. Viděl jsem některé jejich zápasy a musím říci, že to bude docela těžké.“

Be’er Sheva vyřadila ve čtvrtém předkole Plzeň, sledoval jste jejich zápas?
Koukal jsem na druhý poločas, mají hodně nepříjemné brejky, rychlé útočníky. Ani s nimi nás tedy nečeká nic lehkého. „

Vstřebali jste už i díky losu porážku v Midtjyllandu? Pomůže vám to soustředit se na nadcházející zápasy a vypustit středeční zápas z hlavy?
Je to samozřejmě složité. Bylo to pro nás vcelku rána, dost jsme se k postupu do Ligy mistrů upínali. Bohužel to však nevyšlo a nezbývá nám nic jiného než jít dále. Čeká nás těžké utkání s Baníkem, který se proti nám bude chtít ukázat, a pak zase přijde těžký kolotoč dalších zápasů. Musíme se soustředit na to, co přijde.“

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články