Ladislav Takács odchází na hostování s opcí do Ostravy | SK Slavia Praha
Více

Ladislav Takács odchází na hostování s opcí do Ostravy

Pětadvacetiletý defenzivní univerzál Ladislav Takács stráví jaro na hostování s opcí v Baníku Ostrava. Hodně štěstí, Laco!

V ostravském klubu se potká se záložníkem Ubongem Ekpaiem, který v Baníku rovněž hostuje s opcí do konce sezony.

„Laca trápily během podzimu zdravotní problémy, proto měl těžké se naplno probojovat do užšího kádru. I tak ale v zápasech, ve kterých za Slavii nastoupil, potvrdil, že má kvalitu. Přejeme mu na hostování hodně štěstí,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Stoper nebo defenzivní záložník se po odchodu Davida Zimy vrátil na podzim do sestavy sešívaných, ve vršovickém derby proti Bohemians 19. září 2021 ale musel střídat, zdravotní problémy ho do hry už ve zbytku podzimu nepustily. Na lavičku sešívaných se vrátil 31. října proti Plzni, ale následně si na tréninku zranil meniskus a musel na operaci. Smůla se zraněními pokračovala, nutná byla reoperace menisku. 

Na hostování v Baníku tak přejeme hlavně pevné zdraví!

Ladislav Takács fotbalově vyrůstal ve Františkových Lázních, ze kterých se později přesunul do Teplic. Debut za Severočechy si připsal 10. března 2014 právě proti Slavii, ve kterém skláři zvítězili 1:0. V následující sezoně se talentovaný defenzivní štít prosadil nastálo do základní jedenáctky Teplic a spolehlivými výkony si vysloužil přestup do Mladé Boleslavi. Za celek z automobilového města nastupoval více než čtyři roky, po kterých se přesunul do Edenu. Premiérovou trefu za Slavii si připsal v domácím duelu proti Karviné, kdy přesnou hlavičkou vstřelil rozhodující gól utkání. 

Svůj největší zápas dosavadní kariéry pak odehrál v Lize mistrů na hřišti Dortmundu, kde nastoupil v základní sestavě.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články