Lála, Cipro a Kuka mají své hvězdy na chodníku slávy | SK Slavia Praha
Více

Lála, Cipro a Kuka mají své hvězdy na chodníku slávy

PRAHA – Své hvězdy na chodníku slávy v Edenu mají další legendy Slavie. Jsou jimi František Cipro, trenér mistrovského týmu ze sezony 1995/1996, pod jehož taktovkou se Slavia probojovala do semifinále Poháru UEFA a získala také domácí pohár, Jan Lála – držitel stříbrné medaile z MS v Chile v roce 1962 a Pavel Kuka – člen Klubu ligových kanonýrů a majitel stříbrné medaile z Eura 1996 v Anglii.
Před výkopem utkání Evropské ligy s Villarrealem byly u příležitosti oslav 125. narozenin Slavie odhaleny další tři hvězdy na chodníku slávy. Patří třem bývalým hráčům Slavie Janu Lálovi, Františku Ciprovi a Pavlu Kukovi. Za Slavii se ceremoniálu účastnili předseda představenstva Jaroslav Tvrdík, člen představenstva Tomáš Syrovátka a generální ředitel Slavie Martin Krob.

„Mám velkou radost z toho, že jsme v den 125. výročí založení našeho klubu měli tu čest na krásném stadionu ozdobeném našimi legendami přivítat další slávistické legendy i na chodníku slávy. V posledních letech jsme to jako fanoušci Slavie neměli jednoduché. Vzpomínám si, že se říkalo, že být fanouškem Slavie znamená naučit se trpět. A odhalení dalších hvězd na památku slávistických legend nám připomíná to krásné v naší 125leté historii,“ řekl na úvod ceremoniálu předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Spolu se 125. výročím přichází i výročí dvou let působení CEFC v České republice a ve Slavii. A jsem rád, že to období, které máme, nás neučí trpět, ale dává nám prostor užívat si radost z naší milované Slavie,“ dodal Tvrdík.

„Je pro mě obrovská čest být ve společnosti takových hráčů. A to není žádné klišé. Těsně před padesátkou je to nádherný pocit. Krásných okamžiků po kariéře už tolik není, a tohle je jeden z nich. A za to bych chtěl vedení Slavie a vůbec všem fanouškům poděkovat,“ netajil se svými dojmy držitel jedné z hvězd, vicemistr Evropy a člen Klubu ligových kanonýrů Pavel Kuka.

Nové hvězdy na chodníku slávy


Jan Lála
Vynikající pravý obránce, který odehrál v dresu Slavie 402 zápasů, z toho 143 ligových. V Edenu hrál s přestávkami 12 let. Symbol klubismu, držitel stříbrné medaile z mistrovství světa v Chile v roce 1962.

František Cipro
Ve Slavii působil jako hráč v letech 1971 až 1980. Celkem odehrál v červenobílém dresu 501 utkání, z toho 232 ligových. Tým svého srdce vedl jako trenér celkem třikrát. V sezoně 1995/1996 dovedl Slavii k mistrovskému titulu, v roce 1997 s ní získal domácí pohár. Slavia se také pod jeho taktovkou probojovala do semifinále Poháru UEFA.

Pavel Kuka
Jeden z nejlepších odchovanců slávistické líhně. V roce 1994 byl vyhlášen fotbalistou roku, je majitelem stříbrné medaile z EURA 1996 v Anglii, mistrem Německa s Kaiserslauternem a vítězem Poháru ČMFS se Slavií v sezoně 2001/2002. Člen klubu ligových kanonýrů dal v naší lize 104 góly, v Bundeslize přidal dalších 50 gólů za Kaiserslautern, Norimberk a Stuttgart. Za Slavii odehrál 431 zápasů.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články