Legendární kanonýr Pavel Kuka slaví 50. narozeniny | SK Slavia Praha
Více

Legendární kanonýr Pavel Kuka slaví 50. narozeniny

Dnes slaví 50. narozeniny Pavel Kuka. Za celou slávistickou rodinu mu přejeme všechno nejlepší, hlavně zdraví, rodinnou pohodu a co nejvíce radosti se Slavií. Pavel Kuka patří mezi věrné diváky v Edenu, kde jako malý žáček s fotbalem začínal.

„My jsme bydleli asi pět set metrů od Slavie, takže to rozhodnutí bylo velice jednoduché. Slavia je srdeční záležitost, protože jsme byli takto vychováváni. Doufám, že jsou stejně vychováváni i dnešní mladí kluci. Sparta je pro nás odjakživa největší rival. Já k ní mám obrovský respekt, myslím si, že by ho měl mít každý, protože je to klub stejné velikosti a významu jako Slavie. A bylo vždycky úžasné se na tom zeleném trávníku proti sobě s respektem postavit a úplně nejlepší bylo Spartu porazit,“ vzpomínal v nedávném rozhovoru Pavel Kuka, který spolu s Čestmírem Vycpálkem patří mezi nejlepší odchovance slávistické líhně.

V roce 1994 byl vyhlášen Fotbalistou roku, majitel stříbrné medaile z EURA 1996 v Anglii, vítěz Poháru ČMFS se Slavií v sezoně 2001/2002. Člen klubu ligových kanonýrů. V naší lize dal 104 góly, v Bundeslize 50 gólů. Za Slavii 431 zápasů, z toho 225 ligových. V A-týmu sešívaných odehrál v letech 1989 až 1993 a 2000 až 2005 celkem 431 utkání, ve kterých vstřelil 209 branek.

V reprezentačním dresu odehrál 87 zápasů a vstřelil 27 branek (i jako hráč Kaiserslauternu, Norimberku a Stuttgartu).

V rámci oslav 125 let Slavie loni na podzim fanoušci zvolili Pavla Kuku do útočné řady Hvězdné jedenáctky posledních pětadvaceti let. Oblíbený kanonýr se navíc stal i absolutním vítězem celé ankety, kdy dostal od fanoušků nejvíce hlasů ze všech zvolených slávistů.

Pavel Kuka má rovněž před Edenem na Chodníku slávy svoji slávistickou hvězdu.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články