Legendy Slavie prováděly Edenem | SK Slavia Praha
Více

Legendy Slavie prováděly Edenem

Legendy Slavie si vyzkoušely roli průvodců. Minulý týden se v útrobách Sinobo Stadium konaly prohlídky v doprovodu bývalých dlouholetých hráčů Slavie a trenérů slávistické mládeže.

Pět večerů, jedenáct stanovišť na stadionu, hodinu a čtvrt trvající prohlídka, 30 fanoušků každý večer, jeden průvodce a legendy a trenéři Slavie. Tak vypadaly prohlídky v Edenu, které se konaly minulý týden. 

Mistr Evropy 1976 Dušan Herda, člen Klubu ligových kanonýrů Peter Herda, vítěz Českého poháru 1974 Robert Segmüller, dlouholetý hráč Slavie Ivo Lubas, vicemistr světa z Chile 1962 Jan Lála, vítěz Českého poháru 1974 Jan Mareš, manažer mládeže Jiří Plíšek, trenér B-týmu Martin Hyský, asistenti trenéra B-týmu Ivo Knoflíček a David Střihavka a trenér Slavie U17 Karel Piták si také společně odnesli z putování Edenem jedinečný zážitek. Někteří z nich viděli totiž řadu prostor vůbec poprvé.

„Jako kustod jsem ještě zažil starou dřevěnou tribunu, ale už v ní byla alespoň vířivka. Hráči jako Dušan Herda, Peter Herda, Ivo Lubas nebo Robert Segmüller ještě pamatují ty čtyři sprchy, co tam byly, a elektřinu vedenou po střeše a všude možně podél zdí, kde nic nebylo zasekané. Takže když tito hráči viděli současnou kabinu A-týmu nebo masérnu, tak se jen usmívali. A taky jsme s nostalgií vzpomínali na tunel, kterým se vybíhalo nahoru na hřiště,“ prozradil průvodce všech slávistických prohlídek a bývalý kustod Václav Petrák.

Prohlídka Edenu a prostor muzea Slavie zabrala i s výkladem více než hodinu. Začínalo se v přízemí muzea, odkud vedla cesta po schodech nebo výtahem do nejvyššího patra stadionu. Prohlídka končila v novinářské mixzóně a hráčských kabinách. Vzhledem k tomu, že hráči a realizační tým byli v té době na herním soustředění v Portugalsku, mohla být mimořádně zpřístupněna i část zázemí A-týmu.

„Myslím si, že fanoušci odcházeli spokojeni. Všechny prohlídky byly vyprodané, je vidět, že zájem o náš klub ze strany fanoušků je enormní. Tou třešničkou na dortu byla samozřejmě kabina A-týmu, která není běžně přístupná,“ pochvaloval si Václav Petrák, kterého pobavilo, že každý den dostával od některého z účastníků prohlídky stejnou otázku.

„Když jsme byli v kabině hostů, tak se mě pokaždé někdo zeptal, jestli tady byl po tom zápase s Barcelonou skutečně takový obrovský bordel. To zajímalo každý den vždy někoho. Ze své zkušenosti kustoda jsem tedy mohl říct, že tam skutečně žádný velký bordel nebyl, že je to běžná záležitost v kabině po zápase. Tady je vidět, co dokážou média,“ zakončil s úsměvem Václav Petrák.

Trasa Stadium Tour, kterou procházeli fanoušci společně s legendami:

  • Vstup do stadionu a Slavia Museum v přízemí
  • TV lávka ve 4. patře
  • Family Room – zázemí pro rodiny hráčů
  • Tiskové centrum ve 3. patře
  • Prezidentská lóže
  • Slavia Museum v prvním patře
  • VIP Box
  • Tribuna a Klubové patro
  • Hřiště u střídaček
  • Prezidentská chodba a garáž
  • Šatna hostů a mixzóna plus jako bonus kabina A-týmu

Stejnou trasu, kterou si prošly legendy a skupiny fanoušků (kromě kabiny A-týmu), si budou moci brzy projít nově i návštěvníci Edenu v rámci nového prohlídkového okruhu Stadium Tour.

To znamená, že kromě prostor Slavia Museum bude k vidění i zázemí stadionu. Podrobné informace o Stadium Tour najdete zde

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články