Letos jsme favorit. Bereme to a věříme si, říkají hráči | SK Slavia Praha
Více

Letos jsme favorit. Bereme to a věříme si, říkají hráči

Kulaté 290. pražské derby se blíží a vyhlížejí ho i hráči Slavie. „Máme sílu ukázat, že jsme favorit právem, a zvítězit,“ říká Josef Hušbauer.

Josef Hušbauer: Jsme ještě silnější než loni

„Podle bodů a postavení v tabulce jsme favoritem my. Bereme to tak, věříme si, ale ukáže se až na hřišti. My máme sílu ukázat, že jsme favorit právem, a zvítězit,“ říká Josef Hušbauer.

„Na derby jsme se těšil vždycky, ať už to je v dresu Slavie, nebo i předtím v dresu Sparty. Derby je výjimečný zápas pro hráče v české lize. Spartě se teď daří víc doma než venku, dobrou formu má Tetteh, je to silový útočník, který umí dát gól, a na něj si musíme dát pozor. Ale jsou tam samozřejmě i jiní, kteří gól dát umí,“ varuje někdejší záložník našeho nedělního soupeře.

„Víme, že poslední vzájemné zápasy byly lepší z naší strany. Máme lepší bilanci a věříme, že na to navážeme. Doma jsme vždycky předváděli dobrý fotbal, ale ani u nich to nebyly špatné zápasy, když přeskočíme první půli letos na jaře. Když navážeme na druhou půli jarního zápasu, tak můžeme vyhrát. Tehdy se nám nepovedly nějaké věci, musíme na to ale zapomenout. Letos jsme ještě silnější než loni,“ věří záložník sešívaných.

„Jsme rádi, že to teď konečně střílí Miňo Stochovi. Když přišel, měl problémy se prosadit, teď mu to tam ale padá, dává krásné střely a jeho body nám pomáhají,“ připomněl Hušbauer výraznou roli v současnosti nejlepšího slávistického střelce, který vstřelil první branku i v jarním derby na Spartě.

Tomáš Souček: Rozhodne to, jak vstoupíme do zápasu

„Myslím, že máme větší výhodu, což vyplývá i z tabulky. Ale pamatuji si, že jsme na tom se Slavií bývali podobně. Všechno se ukáže až na hřišti, bude záležet na fanoušcích i na hráčích. A o tom je derby,“ připomíná záložník Tomáš Souček.

„Poslední čtyři zápasy jsme se Spartou sice neprohráli, ale každý zápas je jiný. Můžeme zkusit něco udělat jinak než na jaře, ale ukáže se až na hřišti. Jak je to derby, musíme začít dobře a nepustit je do šancí, jak jsme to udělali v posledním zápase. Rozhodne to, jak vstoupíme do zápasu,“ pokračuje Souček.

„Miroslavu Stochovi to teď konečně padá, má k tomu i asistence, dostává se víc do hry. Jak spolu hrajeme víc zápasů, tak jsme si sedli, každý má na hřišti nějaký úkol. Doufám, že to bude takhle pokračovat,“ zakončil záložník sešívaných.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články