Los EL: Slavia se utká s Leicesterem, začne doma | SK Slavia Praha
Více

Los EL: Slavia se utká s Leicesterem, začne doma

Pondělní los Evropské ligy přisoudil Slavii do 1/16 finále anglický Leicester City. První zápas se uskuteční 18. února v Edenu, odveta je na programu o týden později v Anglii.

Leicesteru, anglickému mistru ze sezony 2015/2016, aktuálně patří třetí příčka Premier League pouhé dva body za vedoucím Tottenhamem. Z dvanácti utkání dokázali svěřenci Brendana Rodgerse vyhrát osmkrát. V Evropské lize ovládly "Lišky" skupinu před Bragou, Luhanskem a AEK Atény. S českými kluby dosud v pohárech Leicester nehrál. V pohárech zatím nastoupil jen k 24 utkáním a dvakrát prošel ze skupiny. V sezoně 2016/17 dokráčel do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Mezi největší hvězdy týmu patří dánský reprezentační brankář Kasper Schmeichel, syn slavného Petera Schmeichela, obránce Jonny Evans nebo útočník Jamie Vardy.

Slavia byla při losu, který probíhal ve švýcarském Nyonu kvůli pandemickým opatřením online za asistence generálního sekretáře UEFA Giorgio Marchettiho a bývalého portugalského reprezentanta Manicheho, mezi nenasazenými týmy.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského si play off Evropské ligy zahrají podruhé v historii, ve skupině s Leverkusenem, Nice a Beerševou obsadili druhé místo tři body za německým týmem.
V sezoně 2018/19 došli sešívaní až do čtvrtfinále, kde vypadli s anglickou Chelsea (0:1, 3:4).

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články