Los čtvrtfinále Evropské ligy ve 13 hodin | SK Slavia Praha
Více

Los čtvrtfinále Evropské ligy ve 13 hodin

Zraky všech slávistů se v pátek ve 13 hodin budou upínat k losu čtvrtfinále Evropské ligy UEFA. Jak los bude probíhat a jaké soupeře může Slavia dostat?

Čtvrtfinálový los se uskuteční ve švýcarském Nyonu ve 13 hodin. V osudí bude 8 týmů, tedy 7 možných soupeřů sešívaných. V této fázi už nejsou mužstva rozdělena na nasazená a nenasazená, takže Slavia se může potkat s jakýmkoliv týmem. Stejně tak dvě mužstva z jedné země mohou hrát proti sobě, los tedy může např. přisoudit Valencii Villarrealu anebo Chelsea Arsenalu.

Možní soupeři Slavie: Benfica, Villarreal, Valencie, Frankfurt, Chelsea, Neapol, Arsenal

Z pohledu klubového koeficientu je nejsilnějším možným soupeřem Arsenal, který je v žebříčku na 10. místě, jen o tři místa za Sevillou, kterou Slavia vyřadila v osmifinále. Za Arsenalem jsou v tabulce na 14. místě Neapol, na 17. Chelsea, následovaná 20. Villarreallem, 24. Benficou. Valencia je na 50. místě a Slavia si postupem polepšila z 86. na 77. příčku. Horší koeficient než Slavia má v osmifinálové sestavě jen Eintracht Frankfurt na 84. místě.

Tým, který bude do dvojice vylosován jako první, bude hrát první utkání doma ve čtvrtek 11. dubna a odvetu na hřišti soupeře o týden později, ve čtvrtek 18. dubna. Časy výkopů budou ve 21:00, ale mohou být po losu ještě upraveny. Upozorňujeme fanoušky, že pokud los určí za soupeře Slavie Arsenal a první utkání by se mělo hrát v Londýně, a zároveň pokud by Chelsea měla hrát také první zápas doma, tak se pořadí domácího a venkovního utkání Arsenalu s velkou pravděpodobností změní. Všechny termíny budou upřesněny během pátečního odpoledne.

Po losu čtvrtfinále bude rovnou následovat i los dvojic pro semifinále, který určí tým, který začne semifinále doma 2. května a do odvety nastoupí 9. května.

Celý los, na kterém bude Slavii zastupovat generální sekretář Jiří Vrba, můžete sledovat živě na uefa.com a na ČT Sport.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články