Los čtvrtfinále v pátek ve 13:00 | SK Slavia Praha
Více

Los čtvrtfinále v pátek ve 13:00

Sešívaní jsou po dvou letech opět ve čtvrtfinále Evropské ligy! Po čtvrteční výhře na půdě skotských Rangers FC se v pátek dozví dalšího soupeře.

Slavia po úvodní remíze 1:1 porazila na Ibrox Stadium skotského šampiona Rangers FC 2:0, když domácí dohrávali po dvou červených kartách utkání v devíti hráčích.

Sešívaní se probojovali do čtvrtfinále podruhé během tří let, na jaře 2019 se v něm střetli s londýnskou Chelsea, které nejprve doma v Edenu podlehli 0:1, následně pak po hrůzostrašném úvodu utkání zdramatizovali odvetu gólem Tomáše Součka a dvěma krásnými trefami Petra Ševčíka.

Souboj o semifinále bude slávisty čekat ve čtvrtek 8. dubna s odvetou o týden později 15. dubna. Kromě čtvrtfinálových dvojic se týmy dozví i svého možného soupeře pro semifinále.

Potkat mohou červenobílí kohokoli z ostatních sedmi týmů v osudí. V něm zůstávají ještě dva ostrovní celky – Arsenal a Manchester United. Londýnský tým sice v odvetě prohrál 0:1 a Olymipakosem, vítězství 3:1 na půdě soupeře v prvním duelu mu však na postup stačil. Loňští semifinalisté United pak zdolali AC Milan, se kterým nejprve doma remizovali 1:1 a následně venku zvítězili 1:0.

V soutěži pokračuje i španělský nováček Granada, která nejprve doma zdolala Molde 2:0,prohra 1:2 v odvetě na neutrálním hřišti v Budapešti jí tak na postup stačila. Druhý španělský celek Villarreal pak nadvakrát porazil Dynamo Kyjev 2:0.

Nizezemský Ajax byl také nadvakrát úspěšný, v obou osmifinálových utkáních poradil s Young Boys Bern a v součtu zvítězil jasně 5:0 (3:0, 2:0).

AS Řím v prvním duelu zvítězili 3:0 nad Šachtarem a svůj postup potvrdili i výhrou v 2:1 v odvetě.

Cenným skalpem se pak může pochlubit Dynamo Záhřeb, které vyřadilo Tottenham, ač na jeho půdě v úvodním utkání prohrálo 0:2. V domácím utkání pak chorvatský celek zápas díky výhře 2:0 dotáhl do prodloužení, a když pak Oršič ve 106. minutě zkompletoval hattrick, postoupil chorvatský tým.

Los ze švýcarského Nyonu začne ve 13:00, sledovat ho můžete živě na uefa.com. Kromě čtvrtfinálových dvojic se týmy dozví i svého možného soupeře pro semifinále.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články