Los osmifinále Evropské ligy ve 13 hodin | SK Slavia Praha
Více

Los osmifinále Evropské ligy ve 13 hodin

Slavia se po vyřazení Genku může těšit na páteční los, který jí přiřadí soupeře do osmifinále Evropské ligy. S jakými týmy se může potkat?

Osmifinálový los se uskuteční ve švýcarském Nyonu ve 13 hodin. V osudí bude 16 týmů, tedy 15 možných soupeřů sešívaných. V této fázi už nejsou mužstva rozdělena na nasazená a nenasazená, takže Slavia se může potkat s jakýmkoliv týmem. Slavia tak může hrát i se Zenitem Petrohrad nebo Dynamem Kyjev, se kterými už se v této pohárové sezoně střetla.

Z pohledu klubového koeficientu je nejsilnějším možným soupeřem Sevilla, následovaná Arsenalem, Neapolí, Chelsea a Zenitem. Slavia je se svým koeficientem na 86. místě žebříčku, z možných soupeřů v osmifinále mají horší koeficient Eintracht Frankfurt na 95. místě a Rennes na 111. příčce.

Tým, který bude do dvojice vylosován jako první, bude hrát první utkání doma ve čtvrtek 7. března a odvetu na hřišti soupeře o týden později, ve čtvrtek 14. března. Časy výkopů budou buď 18:55 anebo 21:00 a budou upřesněny po losu během pátečního odpoledne.

Možní soupeři: Sevilla, Zenit, Benfica, Arsenal, Dynamo Kyjev, Rennes, Krasnodar, Inter Milan, Villarreal, Valencie, Eintracht Frankfurt, Chelsea,Neapol, Salzburg, Dinamo Záhřeb

Celý los, na kterém bude Slavii tradičně reprezentovat generální sekretář Jiří Vrba, můžete sledovat živě na uefa.com a na ČT Sport.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články