Lukáš Provod prodloužil smlouvu do roku 2026 | SK Slavia Praha
Více

Lukáš Provod prodloužil smlouvu do roku 2026

Lukáš Provod, nejlepší hráč FORTUNA:LIGY v letošní sezoně, prodloužil se Slavií smlouvu až do roku 2026!

I přesto, že Lukáš Provod prožil na konci sezony osobní sportovní tragédii v podobě vážného zranění kolene, Slavia projevila reprezentačnímu záložníkovi velkou důvěru a nabídla mu prodloužení smlouvy. Nový kontrakt platí do června 2026. 

„Vážím si toho strašně moc, hlavně v té situaci, ve které teď jsem, když jsem se zranil. Slavia se ke mně stejně zachovala tak, jak se zachovala, takže pro mě je to závazek a obrovská motivace se vrátit zpátky v co nejlepší formě a pomoct Slavii k naplnění cílů. Tímto bych chtěl poděkovat panu Tvrdíkovi i celému klubu, že do mne vložili takovou důvěru a mohl jsem tu podepsat novou smlouvu," řekl po podpisu smlouvy Lukáš Provod.

Lukáš Provod prožil fantastickou sezonu, stal se pilířem základní sestavy Slavie a zářil v domácí soutěži i na evropské scéně. Na půdě Leicesteru v Evropské lize vstřelil vítězný gól, ve FORTUNA:LIZE skóroval třikrát a osm branek připravil. Skóroval i za národní tým v Edenu proti Belgii. V ligovém zápase na půdě Olomouce bohužel utrpěl vážné zranění, vyšetření magnetickou rezonancí odhalilo přetrhané křížové vazy a utržený meniskus. Blížící se EURO proběhne bez jeho účasti.

„Teď jsem se staral o to koleno, aby splasknul otok a připravoval jsem ho na operaci, na kterou jdu v úterý. Po operaci to bude šest týdnů s ortézou, osm týdnů s berlemi a potom zase začnu pracovat. Takže to je můj nejbližší program," prozradil 24letý středopolař.

Lukáš Provod v letošním ročníku zkompletoval se Slavií zlatý mistrovský hattrick, získal double - vítězství v lize i domácím poháru, prošel mezi nejlepších osm klubů Evropské ligy a v domácí soutěži překonal 75 let starý rekord v neporazitelnosti.

„Plány budou jako doposud. Myslím si, že Slavia je nejlepší klub v Česku. To je něco, co budeme chtít natáhnout co nejdál, aby byla Slavia pořád na vrcholu. Přidávali jsme další tituly, postupovali do Ligy mistrů a Evropské ligy a hlavně dělali radost fanouškům, protože si myslím, že o to tady jde," přeje si Lukáš Provod.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články