Lukáš Provod se loučí s turnajem ve skupině | SK Slavia Praha
Více

Lukáš Provod se loučí s turnajem ve skupině

Lukáš Provod držel naději na postup až do posledního zápasu. S Datart e:LIGA Challenge se ale po dvou prohrách loučí už ve skupině.

Lukáš Provod – Matouš Trmal (1. FC Slovácko) 0:6, 2. zápas

Lukáš Provod měl po prvním vzájemném zápase a prohře 1:3 Matouši Trmalovi co oplácet. Oba hráči sáhli pro odvetu po stejných týmech, Lukáš Provod dokonce i po stejné sestavě, kdy sám sebe ponechal opět na lavici.

První půle mnoho úročných akcí nenabídla. Každý z hráčů měl v úvodním poločase po jedné střele, ke smůle Lukáše Provoda byl ale Trmal tím, který ji dokázal proměnit. V 17. minutě se po akci barcelonského Fatiho prosadil Dembélé. Na druhé straně se svým pokusem ve 33. minutě neuspěl Júsuf. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Příslib vyrovnané druhé půle ale nevyšel, protože na to, co se dělo ve druhé půli, bude chtít Lukáš Provod určitě co možná nejdřív zapomenout. Snaha více se tlačit do zakončení otevřela pro hráče Barcelony spoustu místa na kraji hřiště a toho dokázal Trmal plně využít. Dva góly Fatiho, dva góly Messiho a druhý gól Dembélého z rychlých brejků rozhodly o krušné prohře 0:6 a o postupu Matouše Trmala do play-off.

Lukáš Provod – Lukáš Železník (SFC Opava) 1:3, 2. zápas

I přes vysokou prohru z třetího utkání nebylo pro Lukáše Provoda nic ztracené. Rozhodující zápas proti Lukáši Železníkovi měl teprve před sebou. K postupu do play-off by mu při shodě okolností mohla teoreticky stačit i remíza. Ani počtvrté Lukáš Provod nezradil svůj klub a opět si vybral Slavii, Lukáš Železník tentokrát na rozdíl od prvního zápasu vsadil na nelicenční Juventus Turín pod názvem Piemont Calcio.

Bohužel pro Lukáše Provoda, ačkoliv je znak Juventusu ve hře jiný, jeho hvězdy se nikam nevytratily a v zápase ukázaly svoji ofenzivní sílu. Jako první se v 15. minutě prosadil Dybala a jen díky Ondřeji Kolářovi vydržel tento stav i v poločase. Ojedinělou šanci měl po krásném uvolnění Lukáše Masopusta ve vápně Júsuf, ale na míč těsně hlavou nedosáhl.

Druhá půle začala vyrovnaně, Lukáši Provodovi stačil k teoretické šanci na postup jediný gól. Pak ale přišla v 50. minutě hrubka v rozehrávce, kterou neomylně potrestal Ronaldo. Na 0:3 pak zvýšil před koncem Cuadrado. S výsledkem a postupovými nadějemi Lukáše Provoda už nic nezmohl ani Petar Musa, který v nastavení snížil na končených 1:3.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články