Lukáše Provoda čeká DATART e:LIGA Challenge | SK Slavia Praha
Více

Lukáše Provoda čeká DATART e:LIGA Challenge

V ligovém turnaji ve FIFA 20 DATART e:LIGA Challenge organizovaný LFA bude sešívané barvy hájit křídelník Lukáš Provod.

Ligoví fotbalisté dočasně nemohou své síly poměřovat na trávnících, a tak si to společně rozdají alespoň na těch virtuálních. Startuje ligový turnaj ve FIFA 20 DATART e:LIGA Challenge organizovaný LFA. Dvanáct týmů FORTUNA:LIGY vyšle jednoho ze svých fotbalistů, aby se popral o titul nejlepšího hráče FIFY mezi fotbalisty nejvyšší české soutěže. Sešívané barvy bude hájit křídelník Lukáš Provod.

„Videohry jsem hrával hlavně, když jsem byl mladší. Okolo 18–19 let jsem si každý rok kupoval novou Fifu, kterou jsem hrál opravdu často a občas jsme si s klukama zahráli i nějakou střílečku. Gamerem bych se určitě nenazval, protože momentálně nemám u sebe v Praze na bytě ani playstation a videohry hraji opravdu sporadicky,“ přibližuje sešívaný reprezentant svůj vztah k videohrám.

„FIFA patří ale stoprocentně mezi mé nejoblíbenější hry a ať už to bylo doma s kamarády, online, nebo na soustředěních, tak jsme v podstatě nikdy nehráli nic jiného. Otázkou je, jestli je to nejlepší způsob odreagování, protože jsem zažil i soustředění, na kterých jsme měli FIFU zakázanou, protože si při ní člověk moc dobře neodpočine. Se Slavií jsme jak na soustředěních ve Španělsku, tak v Portugalsku FIFY nahráli dost a myslím si, že patřím k těm lepším u nás v šatně,“ ví dobře Lukáš Provod.

„Na turnaj se těším moc, protože ačkoliv jsem FIFU hrál hodně, nikdy jsem se neúčastnil žádného oficiálNího turnaje, jako bude tento. Určitě to bude o to zajímavější, že budu hrát proti skutečným fotbalistům, které znám a díky tomu to bude také vyhecovanější. Cílem v takovémto turnaji nemůže být samozřejmě nic jiného než vítězství. Sám jsem ale zvědav na úroveň všech, proti kterým si zahraji,“ těší se sešívaný křídelník.

Pravidla turnaje

Dvanáct hráčů je rozlosováno do čtyř skupin, ve kterých se jednotliví hráči utkají každý s každým ve dvou zápasech. Los Lukáši Provodovi přiřkl v rámci skupiny A Lukáše Železníka z Opavy a Matouše Trmala ze Slovácka. Ze základní skupiny postoupí dva hráči, které čeká klasické play-off počínající čtvrtfinálem. Play-off se odehraje systémem na tři zápasy, tedy na dva vítězné.

Vítěz turnaje, kromě toho, že bude moct v dresu svého klubu zvednout nad hlavu pohár, rozhodne také o příjemci daru ve výši 100 tisíc korun, který věnuje LFA ze svého nadačního fondu Zelený život na podporu aktuálního boje proti koronaviru.

Každý turnajový zápas bude streamován na TWITCHI DATART e:LIGY nebo na jejích sociálních sítích. Pro všechny relevantní informace nezapomeňte sledovat sociální sítě Slavie nebo web slavia.cz.

  • sobota, 11. dubna, 17:00 – Lukáš Železník (Opava) × Lukáš Provod
  • sobota, 11. dubna, 18:00 – Lukáš Provod × Matouš Trmal (Slovácko)
  • středa, 15. dubna, 18:30 – Matouš Trmal (Slovácko) × Lukáš Provod
  • středa, 15. dubna, 19:30 – Lukáš Provod × Lukáš Železník (Opava)

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články