Máme jasné cíle a také některé sny | SK Slavia Praha
Více

Máme jasné cíle a také některé sny

Kromě Jindřicha Trpišovského s klubem až do roku 2025 svázali svoji budoucnosti i jeho asistenti. Co pro ně práce ve Slavii znamená, jaké jsou hlavní milníky v jejich dosavadním působení a čeho by chtěli dosáhnout?

Svoji budoucnost se Slavií kromě Jindřicha Trpišovského svázal do roku 2025 i jeho tým asistentů.

„Základem je to, že všichni, kdo tu jsme, děláme něco, co milujeme. Dáváme tomu úplně všechno na 100 %. Já osobně jsem se ještě nepřistihl, že bych někdy šel do práce s nechutí. Já se na to těším. Já se těším na práci s klukama. To je důležité. Když člověk dělá něco, co ho fakt baví, je to největší dar. Všichni, co tu jsme, ať je to vedení, hráči, realizační tým, nebo trenéři, tomu dáváme maximum. Prožíváme to všechno, ať už dílčí neúspěchy, nebo výhry, společně," začíná vždy pozitivně naladěný Zdeněk Houštecký.

S přiblížením jednoho emotivního zážitku, které diváci hráčům a trenérům pravidelně v Edenu nabízí, pokračuje trenér brankářů Štěpán Kolář. „Po dvou a půl letech si uvědomujeme všichni, co Slavia pro ty lidi znamená. Pro lidi, co ji celý život fandí. Jsme rádi, že jsou nyní na Slavii jako na celý klub pyšní. Slavia je v Česku momentálně nejlepší tým. Musím se podělit o pocity ze začátků utkání, když se jdeme s Radkem a brankáři rozcvičovat. Lidé nám zatleskají, přivítají gólmany. Pak ale přijdou kluci a celý stadion si stoupne a vítá hráče. Ten pocit, že vám někdo věří, že vás podporují, že přišli na vás, to je něco nepopsatelného. To zažijete jen tehdy, když budete stát na hřišti.“

Podle asistenta Jaroslava Köstla už po dvou a půl letech v klubu a poté, co realizační tým zažil, se už ani nelze označit jinak než za slávistu. „Bylo by hrozně nefér vůči lidem, kteří celý život fandí Slavii, říkat, že jsem slávista, ale ono to teď skoro ani jinak nejde. Historie na vás obrovsky dýchne. Nejhezčí, co můžete, je dělat jiným lidem radost. To snad splňujeme. Symbióza s fanoušky je tu na vysoké úrovni a toho si vážíme,“ má radost z jejich vzájemného vztahu.

Na kompletní rozhovor se Zdeňkem Houšteckým, Jaroslavem Köstlem a Štěpánem Kolářem se podívejte na Slavia TV

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články