Markovič druhým nejmladším brankářem v historii Slavie | SK Slavia Praha
Více

Markovič druhým nejmladším brankářem v historii Slavie

Jakub Markovič je druhým nejmladším gólmanem, který kdy debutoval v dresu Slavie. Zároveň je nejmladším brankářem, který v sešívaném A-týmu udržel čisté konto.

Jakub Markovič nastoupil proti Bohemians Praha 1905 do svého prvního soutěžního zápasu v A-týmu Slavie a čistým kontem pomohl sešívaným k přesvědčivému vítězství 4:0 a upevnění pozice na čele tabulky. Stal se navíc druhým nejmladším brankářem, který kdy za Slavii nastoupil, v den zápasu mu bylo 18 let, jeden měsíc a 16 dní.

Tím vůbec nejmladším gólmanem, který kdy za Slavii nastoupil, byl 14. března 1961 Josef Kopečný. Ten debutoval v zápase Dynamo (Slavia) – Spartak Stalingrad (Bohemians) ve věku 18 let a 4 dnů. Utkání tehdy nicméně skončilo 0:2 a Jakub Markovič je tak nejmladším brankářem, který ve svém debutu za A-tým Slavie dokázal udržet čisté konto.

Třetím nejmladším gólmanem v dresu Slavie byl pak 5. května 1991 Jaromír Blažek. Ten debutoval ve věku 18 let a 5 měsíců v domácím zápase Slavie proti Vítkovicím, který ovšem sešívaní prohráli 0:1. Markovič je tak zároveň jediným ze tří nejmladších gólmanů, který se ve svém debutu mohl radovat z vítězství.

Jakub Markovič je zároveň druhým nejmladším brankářem v historii samostatné české ligy, který udržel čisté konto. Tím vůbec nejmladším byl v sezoně 1997/98 v dresu Sigmy Olomouc Jindřich Skácel.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články