Martin Berkovec prodloužil smlouvu. Chci zabojovat o jedničku, říká | SK Slavia Praha
Více

Martin Berkovec prodloužil smlouvu. Chci zabojovat o jedničku, říká

PRAHA – Práce s vyhlídkou na nadcházející sezonu už začala. V závěru sezony skončené prodloužil se Slavií smlouvu brankář Martin Berkovec, který rok hostoval v Bohemians Praha 1905. Jeho nový kontrakt vyprší 30. června 2017.
Martin Berkovec patřil v sezoně 2013/2014 ke klíčovým hráčům Bohemky a velkou měrou se podílel na konečné záchraně sousedního klubu v nejvyšší fotbalové soutěži. „Pro mě to byla sezona jako z pohádky. Kvůli zranění jsem sice vynechal první dvě kola, ale pak jsem začal chytat a všechno se dalo do kupy a nakonec dobře dopadlo,“ ohlíží se Berkovec za v sobotu skončenou sezonou.

I když se mu na hostování dařilo, s prodloužením smlouvy ve Slavii Martin Berkovec vůbec neváhal. „Důvěra vedení mě těší, jsem rád, že se se mnou ve Slavii počítá. V klubu jsem od žáků a vždycky jsem se tady chtěl prosadit,“ vysvětluje Berkovec, kterého před rokem trápily zdravotní problémy s ramenem.

Také proto nakonec odešel na hostování a vzhledem k nasbíraným zkušenostem rozhodně nelituje. „Jsem strašně rád, že jsem mohl chytat ligu. Každý odchytaný zápas je pro mě ohromné plus. Chtěl bych také poděkovat Bohemce za šanci, kterou mi dala. Snad byla i ona spokojená se mnou,“ pokračuje gólman, který bude chtít od nové sezony úspěšně bojovat o post brankářské jedničky ve Slavii.

„Je to můj cíl i sen. Nikdy ale samozřejmě brankář neví, jestli bude jednička, nebo nebude. Může se toho stát hodně. Rozhodně se o to chci poprat a udělat všechno pro to, aby byla Slavia opět úspěšná,“ věří pětadvacetiletý gólman.

„Doufám, že se všechno ve Slavii zlepší a půjdeme nahoru. Není možné, abychom hráli znovu o záchranu, to si vůbec nepřipouštím,“ rezolutně odmítá rodák z Chebu, který poslední ligové kolo prožíval dvojnásob. Nejen, že se snažil o záchranu Bohemky, ale po zápase hned zjišťoval, jak je na tom Slavia.

„Dozvěděl jsem se to v kabině. Jsem moc rád, že se zachránila Slavia i Bohemka, vršovické derby by nejvyšší lize chybělo. Už teď se na něj v příští sezoně těším,“ dodává brankář, který v minulé sezoně nechyběl prakticky na žádném domácím zápasu v Edenu. „Slavia nezažila povedenou sezonu. Kluci se snažili, ale prostě to nějak nešlo. Doufám, že se to změní a půjdeme nahoru,“ zakončil optimisticky Martin Berkovec – navrátilec do sešívaného.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články