Martin Poustka: Propadli jsme | SK Slavia Praha
Více

Martin Poustka: Propadli jsme

Jedno z nejtěžších hodnocení pro trenéra Poustku znamenalo bilancování po zápase Slavie v Plzni. Sešívaní podlehli domácím 0:3 a stále čekají na definitivní potvrzení záchrany v lize.

PLZEŇ/DOOSAN ARENA - Jedno z nejtěžších hodnocení pro trenéra Poustku znamenalo bilancování po zápase Slavie v Plzni. Sešívaní podlehli domácím 0:3 a stále čekají na definitivní potvrzení záchrany v lize. „Musíme se dát dohromady, nabudit kluky. Příští zápas s Hradcem nám velí jen a jen vydolovat tři body,“ hledí Martin Poustka k dalšímu zápasu.


„Po zápase s Plzní je to pro mě jedno z nejtěžších hodnocení. Propadli jsme. Místo toho, abychom šli do vedení, tak Milan Nitrianský dokáže udělat takovou školáckou chybu. Pro mě absolutně nepochopitelně neatakoval soupeře při autovém vhazování,“ litoval trenér Poustka. „Za chvíli se to opakovalo. Jeden z našich nejzkušenějších mužů Standa Vlček to tam namaže soupeři, který to trestá,“ pokračoval kouč Slavie v kritice.


„Plzeňská sestava se oproti naší prakticky nemění, odehráli spolu celou sezónu. My jsme v dnešní sestavě hráli opět s nováčkem v sestavě, Danem Veselým,“ komentoval Poustka stav své marodky.


“Jsem rád, že jsme aspoň ve druhém poločase neobdrželi další branku. Chybami jsme to soupeři hodně usnadnili. Na klukách byla vidět frustrace. Je to těžké se potom do zápasu dostat, proti rozjeté Plzni,“ ocenil Poustka kvalitu soupeře.


Sešívaní stále ještě nemají jistotu záchrany v lize. „Bohemka i Ostrava zvítězily. Logicky se náš náskok ztenčil. Máme před sebou zápas ve čtvrtek. Musíme se dát dohromady, nabudit kluky. Příští zápas s Hradcem nám velí jen a jen vydolovat tři body,“ burcuje trenér sešívaných.


„S 31 body budeme určitě zachránění. Ale aby se to stalo, musíme tvrdě makat, jezdit po zadku a celý zápas s Hradcem odbojovat,“ pokračoval kouč Slavie. „Chci vyzvat kluky, aby se psychicky zvedli a porážku hodili za hlavu. Musí sebrat veškerou sílu a pro Slavii vybojovat veledůležité vítězství,“ hledí kouč Poustka ke čtvrtečnímu zápasu.

 

Vrba: Oboustranně ofenzivní fotbal

 

„Myslím si, že to byl oboustranně ofenzivní fotbal. Slavia se snaží hrát útočně i na hřištích soupeřů,“ komentoval utkání trenér domácí Viktorie Pavel Vrba.

 

„Chtěli jsme využít naší silné stránky, a to rychlého přechodu do útočné fáze. Nedali jsme mnoho dalších brankových příležitostí. Diváci viděli z naší strany ofenzivní fotbal. Já jsem s výsledkem spokojen,“ dodal Vrba.


 

Aktuálně

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články