Martin Vaniak podpořil Zelený život. Zelené kolo pomůže nevidomým | SK Slavia Praha
Více

Martin Vaniak podpořil Zelený život. Zelené kolo pomůže nevidomým

Zavažte si oči, nazujte kopačky a vyběhněte na hřiště k fotbalovému utkání. Připadá vám tato představa bláznivá? Reprezentační tým nevidomých fotbalistů absolvuje stejný zážitek při každém svém duelu. Ligová fotbalová asociace se pomocí CSR projektu Zelený život rozhodla dlouhodobě podpořit právě národní celek nevidomých, který shání prostředky pro své fungování.
Proto bude dvacáté šesté kolo Gambrinus ligy znovu překřtěno na „Zelené kolo“ a všechny profesionální kluby se spojí nad společným tématem. Všech osm stadionů se tak zabarví do zelené barvy, hráči nastoupí se zelenými šálami, realizační týmy se zelenými stužkami a v této barvě bude oděn i doprovod hráčů. Poprvé se budou moci zapojit i fanoušci. Na vybraných stadionech budou v prodeji náramky Zeleného života. Veřejnost může přispět pomocí účtu Nadačního fondu Zeleného života: 533353335/0300.

„Snem většiny kluků je stát se fotbalistou. My představujeme sport, který tento sen může splnit i zrakově postiženým hráčům. Vítáme, že se nám v rámci projektu Zelený život, dostalo podpory od profesionálních klubů a děkujeme za ni,“ prozradil Jaroslav Pata, prezident Českého svazu zrakově postižených sportovců.

Právě proti reprezentačnímu výběru se v exhibičním utkání postavil se svým týmem i patron Zeleného života Zdeněk Grygera. Společně s hvězdami jako Miroslav Baranek, Martin Vaniak či Pavel Verbíř se na hřišti v Březiněvsi oblékli do dresů Zeleného života a s páskami na oči si vyzkoušeli fotbal „po tmě“.

Po exhibičním duelu následoval penaltový rozstřel. V něm už si bývalí králové trávníků vedli o něco lépe než při samotné hře. „Orientovat se jen podle zvuku, je nesmírně obtížné. Ovšem zkušenost to byla opravdu nezapomenutelná. Užil jsem si to a těší mě, že jsme pomohli dobré věci,“ konstavovala brankářská legenda Slavie Martin Vaniak.

Všechny aktivity okolo „Zeleného kola“ mají společný cíl. Pomocí klubů, sponzorů i veřejnosti vybrat co nejvíce prostředků pro fungování reprezentačního týmu nevidomých fotbalistů.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články