Matěj Chaluš míří na hostování do Příbrami | SK Slavia Praha
Více

Matěj Chaluš míří na hostování do Příbrami

Po roce a půl dlouhém hostování v Mladé Boleslavi mění Matěj Chaluš své působiště, nastupovat bude za Příbram.

Slavia stahuje stopera Matěje Chaluše z hostování v Mladé Boleslavi a obratem ho do konce sezony posílá na hostování do Příbrami bez opce na přestup.

„Změnu děláme ze dvou důvodů. Jedná se o přání hráče, který má v tuto chvíli v Příbrami větší šanci pravidelně nastupovat. Matěj je stabilní člen reprezentace do 21 let a chceme, aby si v ní udržel svou pozici a hrál v týmu důležitou roli,“ zdůvodnil přesun Matěje Chaluše tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Jednadvacetiletý obránce se tak vrací do klubu, ve kterém začínal svoji profesionální kariéru. Na svém kontě má 69 ligových startů, z toho 37 v Příbrami a 32 v Mladé Boleslavi. V dresu Mladé Boleslavi se také dokázal třikrát gólově prosadit. Matěj Chaluš je také stabilním členem mládežnických výběrů Česka.

Spolu s Matějem Chalušem míří na půlroční hostování bez opce do Příbrami i stoper Olivier Kingue. Třiadvacetiletý Kamerunec působil dosud na hostování v Ústí nad Labem, kde zasáhl celkem do 16 utkání FNL (5 zápasů v sezoně 2018/19).

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články