Měli jsme pocit domácího prostředí | SK Slavia Praha
Více

Měli jsme pocit domácího prostředí

Slavia díky důležitým bodům z Příbrami opět odskočila na čele tabulky druhé Plzni a početnou slávistickou návštěvu navíc potěšila dvěma góly. „Chtěl bych poděkovat lidem, že dorazili v takovém počtu,“ pochvaloval si trenér atmosféru.

Slavia se rychle přeorientovala z těžkého čtvrtečního zápasu na ligu a na půdě Příbrami nezaváhala. „Pozitiva jsou vstup do utkání a tři body, na druhou stranu tam byla spousta negativ. Výkon ale nebyl optimální, podepsal se na nás čtvrtek, chyběla nám dynamika, byli jsme pozdě v soubojích, neměli náběhy za obranu. Hráči do toho dali maximum, ale stopy to na nich zanechalo,“ odkazoval na předchozí utkání trenér Jindřich Trpišovský.

„Příbram hrála snaživě, nedala nám nic zadarmo. V součtu se hřištěm ale nebyl fotbal ke koukání, byť tam byly zajímavé momenty před brankami – spousty střel a možností. Oku lahodivá kombinace ve středu nebyla, nešlo vést balon po hřišti, aniž by skákal po kolena,“ dodal trenér.

Domácí tým byl dvakrát blízko skórování, nejprve si málem vsítil vlastní gól Ngadeu, který hlavičkoval do tyče, následně Příbram zahrávala penaltu. „Tyčka byla za stavu 1:0, ani jsem neviděl, že to byl náš hráč, měli jsme štěstí. Kolář tam ale byl. Myslím, že kdyby to šlo do brány, tak by to měl. Penalta byla vyústěním snahy Příbrami, bylo by to jednodušší, protože už to bylo za stavu 2:0. Od 75. minuty pak už bylo vidět, že toho má Příbram plné zuby,“ pokračoval trenér v popisu utkání.

V lize opět nastoupil Alexandru Baluta. „Začal velice dobře, přihrál na gól, pohyboval se v prostorech, kde jsme chtěli, aby se pohyboval. Byl naším nejnebezpečnějším hráčem do ofenzivy, škoda, že nedal gól. Pracoval i dozadu, musíme pracovat na tom, aby vydržel co nejdéle. Je rád, že hrál, je pozitivně naladěný. Je takový emotivní hráč, buď je v laufu, nebo se mu něco nepovede a sráží ho to. Nemá zápasové vytížení, stejně jako u Micka van Burena bojujeme s tím, že nejsou v takovém topu, když hrají delší časový úsek,“ osvětloval trenér.

Vítězstvím si sešívaní zajistili devítibodový náskok na čele tabulky, trenér ho ale přeceňovat nechce. „Uvidíme v dubnu, máme tam 10 zápasů za 29 dnů, je příjemné mít náskok, důležité ale je, že jsme to zvládli. V Příbrami byl vykartovaný Souček, který nám scházel, ve středu hřiště jsme nebyli schopni podržet balon. Bylo to jak v přípravě, kdy hráči trénují a mají gumové nohy,“ dodal Jindřich Trpišovský.

Z návštěvy 7132 byla v Příbrami na tribunách většina fanoušků v červenobílém. „Chtěl bych poděkovat lidem, že dorazili v takovém počtu. Měli jsme pocit domácího prostředí,“ vzkazoval všem slávistům trenér Trpišovský.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články