Míč jsem tlačil očima do branky, přiznal trenér Koubek | SK Slavia Praha
Více

Míč jsem tlačil očima do branky, přiznal trenér Koubek

PRAHA/EDEN – Sešívaní měli v utkání proti Zbrojovce Brno pět velkých šancí. Ale protože ani jedna nebyla využita, remizovala Slavia s Brnem 0:0. „Po obrazu hry, který jsme viděli, je to pro nás nepříjemná ztráta,“ hodnotil trenér Miroslav Koubek střetnutí s moravským soupeřem.
„Když se zamýšlím, co můžu mužstvu vytknout, je to jen zakončení. Jinak jsme hráli na jednu branku, nedovolili jsme Brnu jedinou šanci, prakticky ani střelu na brankáře Rakovana,“ pokračoval v hodnocení trenér Slavie Miroslav Koubek.

„Vytvořili jsme si pět situací, které se dají podle mě charakterizovat jako stoprocentní. Ty jsme bohužel nedali, proto jsme nevyhráli,“ litoval slávistický kouč.

V čem vidí Miroslav Koubek důvod špatného zakončení? „Já si myslím, že nám chybí střelec. Martin Juhar dělá, co může. Je to dnes ten hrotový hráč, který se vyprofiloval z možností, které máme. Je schopný se dostat do šance. Pak záleží na tom, jestli dá, nebo ne,“ vysvětloval trenér.

„Že by to byl ale stabilní střelec, který má zabijácký instinkt, tak tomu není. Zatím tedy. Dnes ale bylo v šancích více hráčů, není to jen o Martinovi,“ přidal kouč.

V obraně nastupuje ještě nedávno útočník Milan Škoda. Dnes podal na stoperu výborný výkon a byl vyhlášen mužem zápasu. Je jeho přestěhování do středu obrany definitivní? „Když vidíme jeho výkony, tak o tom není vůbec žádný pochyb. Milan Škoda je pro mě vynikající stoper,“ má jasnou trenér. On už tedy nemůže být tím ztraceným střelcem? „Podle mě ne. V útoku byl, ale góly nedával,“ dodal Koubek.

Slavia si proti Brnu vytvořila několik opravdu gólových příležitostí. „Šancí bylo hodně. Do poslední minut jsem doufal, že jsme aspoň jednou schopní udeřit. To se bohužel nestalo. Tu Škutkovu šanci a jednou po rohovém kopu v první půli jsem tlačil do branky i očima. Je to škoda,“ přidal smutně Miroslav Koubek.

„Mužstvo si zaslouží za týmový a nátlakový způsob hry pochvalu. Výkon měl hlavu a patu. I když jsme nevyhráli, tak to nehodnotím zběsile negativně. Naopak si myslím, že je na čem stavět. Hrajeme to tak, že se snažíme o kolmou přihrávkou a dobrý náběh za obranu, šance z toho jsou. Pokud ale z těchto šancí nedáme gól, tak je na místě mluvit o tom, že jsme v zakončení neměli kvalitu,“ líčil trenér.

Hosté si přijeli do Edenu pro bod, ten si odvážejí. „Věděli jsme, že to bude takové. Měli jsme Brno dobře nastudované. Bylo to těžké je dobývat, šance jsme si ale vypracovali,“ říká trenér. Martin Juhar měl pokyny hrát na ofsajdové hraně. „Martin byl v hodně ofsajdech, ale to přesně měl za úkol, pracovat na ofsajdové hraně,“ popisoval kouč předzápasové pokyny.

„Brno hrálo zezadu, přijelo si to odkopat dlouhými míči na Kroupu. Naši stopeři si to ale dobře pohlídali,“ pochválil trenér střed obrany. Vracíme se tedy opět k nejlepšímu hráči zápasu Milanovi Škodovi.

„Pro mě už je Milan Škoda základním stavebním kamenem. S ním nedostáváme branky. Já, když jsem se zamyslel nad obranou, která dostávala takové příděly, tak je dnes je složení úplně jiné. Je to pevné a silné. Nemáme důvod to měnit,“ má jasno trenér. „Když nedáváme góly, nemáme body a hrajeme o záchranu,“ pokračoval trenér.

Během minulé reprezentační přestávce se právě Škoda přesunul do obrany a Juhar do útoku. Nastane nějaká změna i teď, kdy čeká Gambrinus ligu dvoutýdenní pauza? „Vždycky se dá něco vymyslet. Spíše jde o to, abychom kluky jako Venca Prošek, Štěpán Koreš nebo Pepa Bazal posunuli tak, aby mohli začít naskakovat. Jsou to dobří hráči, ještě musí dozrávat. Tak, jako to teď předvádějí Juhar nebo Nitrianský,“ popsal své vize trenér Slavie, který se musel obejít bez na poslední chvíli zraněného Mičoly.

„Tomáš chyběl velice silně. Jsem přesvědčený, že dnes to byl zápas, ve kterém by se prosadil,“ litoval trenér absence svého klíčového svěřence.

V neděli se zranil také Martin Fenin. Jaká je tedy jeho budoucnost? „Budoucnost Fenina je taková, že je neustále je zraněn. Je nejasná, nejistá. Dva týdny po zranění kotníku, které si způsobil v ČFL za Admiru, trénoval dobře. Potřeboval zápas. Nebylo to ještě na to, že by se použil proti Brnu. Měl hrát za Admiru, ale zranil se při rozcvičce,“ zakončil trenér pozápasové hodnocení informací o zranění útočníka.

Trenér Kotal: Za bod jsem rád


O něco pozitivněji hodnotil utkání trenér Brna Václav Kotal. „Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký zápas. Slavia je ve stejné situaci jako my, nedalo se čekat nějaké nádherné fotbalové utkání,“ přiblížil předzápasové představy trenér Kotal.

„Tyto předpoklady utkání splnilo. Byl to boj a i počasí ztěžovalo oběma mužstvům kombinaci. Bylo tam hodně ztrát, hodně tvrdých soubojů. Nám se na soupeřových hřištích zatím moc nedařilo, takže jsem rád za bod,“ zakončil trenér Kotal.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články