Michael Ngadeu přestupuje do Gentu | SK Slavia Praha
Více

Michael Ngadeu přestupuje do Gentu

Obránce sešívaných Michael Ngadeu opouští po třech letech Slavii. V pátek byly doladěny všechny formality a osmadvacetiletý reprezentant Kamerunu přestoupil do belgického Gentu, který aktivoval jeho výstupní klauzuli.

Michael Ngadeu Ngadjui přestoupil do Slavie před zahájením letní přípravy na ligový ročník 2016/17 z rumunského Botosani. Už tam patřil k pilířům týmu, na ruce nosil kapitánskou pásku a v závěru předchozí sezony dovedl tým k bezpečné záchraně.

Ačkoliv v rumunské lize nastupoval téměř výhradně jako střední obránce, ve Slavii na něj v mistrovské sezoně 2016/17 čekala trochu jiná úloha. Většinu zápasů odehrál jako defenzivní záložník, kdy nekompromisně ukončoval útoky soupeřů a s unikátní precizností naopak zakládal ofenzivní akce červenobílých. V listopadovém domácím utkání proti Mladé Boleslavi navíc vstřelil i svou první branku v sešívaném dresu.

Zatímco pro většinu spoluhráčů znamenal úvod kalendářního roku 2017 krátkou dovolenou a začátek přípravy na druhou polovinu sezony, Michaela čekaly reprezentační povinnosti s Kamerunem na Africkém poháru národů. V průběhu turnaje dokázal vstřelit dva góly, které kamerunským lvům napomohly k zisku afrického titulu po dlouhých 15 letech. Díky svým výkonům nemohl slávistický klenot chybět ani v nejlepší jedenáctce turnaje.

Po úspěšné ale dlouhé reprezentační epizodě by jiní potřebovali několik týdnů odpočinku, nikoliv však u slávistických fanoušků čím dál populárnější „Míša“. Do ligového ročníku se vrátil ve velkém stylu, a to hattrickem v Příbrami za pouhých 24 minut. Byly to však především jeho excelentní výkony v defenzívě, které sešívaným pomohly v posledním kole ročníku 2016/17 získat ligový titul. Vysokou výhru v utkání na Strahově proti Brnu tehdy Ngadeu sám zpečetil čtvrtým gólem.

V novém ročníku začal Michael čím dál častěji nastupovat na pozici stopera a krátce po zimním příchodu Jindřicha Trpišovského se do obrany – na svůj původní post – vrátil natrvalo. I v této pozici ale zvedl na konci sezony nad hlavu cennou trofej, když Slavii pomohl k zisku MOL cupu.

Třetí sezona v sešívaném byla ovšem tou zdaleka nejúspěšnější. Slávisté nejenže po 77 letech získali historický double, ale zvládli překročit i pomyslný podzimní práh evropských soutěží, když v Evropské lize skončili až ve čtvrtfinále. Sám Míša kromě jednozápasového karetního trestu nechyběl ani v jediném evropském utkání. Kromě toho se objevil dvakrát v nejlepší jedenáctce kola Evropské ligy, a to konkrétně po utkání v Kodani a po domácí odvetě proti Seville. I toto ocenění dokazuje, že byl jedním z hlavních stavebních kamenů slávistických úspěchů v sezoně 2018/19.

Celkově nastoupil Michael ve slávistickém dresu ke 112 soutěžním utkáním, ve kterých vsítil 9 branek a na dalších 6 nahrál. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články