Michal Petrouš: Druhá půle je zklamáním | SK Slavia Praha
Více

Michal Petrouš: Druhá půle je zklamáním

LIBEREC/U NISY – Zápas dvou odlišných poločasů – tak viděli utkání mezi Libercem a Slavií nejen fanoušci, ale i oba trenéři. V první půli dominovala Slavia, v té druhé zase domácí Liberec, který bohužel ze „své“ pětačtyřicetiminutovky vytěžil o branku víc.
„Jsem obrovsky zklamaný, v první půli nic nenasvědčovalo tomu, že bychom měli z Liberce odjet s prázdnou,“ přiznal na úvod pozápasové tiskové konference trenér Slavie Michal Petrouš.

„Úvod druhé půle nás nezastihl v dobré formě, nechali jsme si dát dva góly. Soupeř se pak zatáhl a hrál na brejky. Ale i my jsme měli šance na vyrovnání, třeba Štěpán Koreš,“ pokračoval Petrouš.

„Jsme určitě z průběhu druhé půle zklamaní. Máme v kádru dost zkušených hráčů, kteří měli takový zápas dovést do vítězného konce. Nechat si po půlce dát dvě branky je velká škoda. Musíme se podívat na příčiny, proč k tomu došlo, a nezbývá nám než na to doma zareagovat,“ zakončil Michal Petrouš.

Trenér Šilhavý: Jsem rád za výhru, Slavia byla nebezpečná

„Zápas měl dva poločasy. V tom prvním jsme byli horším týmem. Hráli jsme špatně, bez pohybu. Slavia dominovala v agresivitě, v přechodové fází, byla silnější na míči. V tom jsme se jí nevyrovnali a tahali jsme za kratší konec,“ okomentoval první půli utkání trenér Liberce Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní podle trenér domácích byli nebezpeční, vyložených příležitostí ale mnoho neměli. „Slavia sice neměla tolik šancí, ale byla hodně nebezpečná. Navíc jsme dostali gól do šatny, což byla sprcha,“ vrátil se trenér Šilhavý k závěru první půle.

„Vstup do druhé půle byl z naší strany velmi dobrý. Měli jsme šance, mohli jsme dotáhnout více útoků do úspěšného konce. Bohužel jsme nepřidali třetí branku. Slavia pak chtěla s výsledkem něco udělat, tlačila se dopředu a byla opět nebezpečná. Jsem rád, že jsme to přečkali a nakonec se podařilo zvítězit,“ uzavřel kouč vítězného celku.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články