Michal Petrouš se ohlíží za zápasem v Pardubicích | SK Slavia Praha
Více

Michal Petrouš se ohlíží za zápasem v Pardubicích

PRAHA/PARDUBICE - Ve středu utkání v Pardubicích, ve čtvrtek odlet do Zürichu a cesta autobusem do Bernu, v pátek večer utkání s Young Boys Bern a v sobotu odpoledne přípravné utkání s Hradcem Králové v Horních Počernicích. Takový je program Slavie v rozmezí čtyř dnů.
„Na zápas v Pardubicích jsme širší kádr A-týmu doplnili o hráče juniorky a tři hráče dorostu. Juniorka i dorost začali přípravu teprve v pondělí, hráči měli za sebou dva tréninky, takže z tohoto pohledu to bylo pro ně těžké utkání. Příjemným překvapením byl například Denis Duga, který odehrál velice slušný poločas. Také Venca Prošek neodehrál na pravém beku vůbec špatný zápas. K nejlepším hráčům patřil bezesporu Jirka Vondráček, je vidět, že má za sebou soustředění s áčkem a že během minulé sezony udělal velký pokrok. Byl aktivní, vyhrával souboje, nenechal se odstavit,“ popsal trenér Slavie Michal Petrouš.

„Až na ten desetiminutový výpadek kluci nezačali vůbec špatně. Pardubice tam do té doby měly jen jednu šanci, kterou Karel Hrubeš chytil. Naopak jsme to byli my, kdo tam měl čtyři slibné situace, bohužel dvakrát to jejich gólman chytil a dvě střely byly zblokované. Pro kluky je takový zápas obrovská zkušenost. Deset minut měli výpadek a soupeř to okamžitě potrestal. Na druhou stranu někteří hráči musejí přidat, je to o tom, že musejí umět zabrat i směrem dozadu, ustát osobní souboje, naučit se bránit. To všechno k fotbalu patří. A někteří v tom ještě mají obrovské rezervy, nemůžou spoléhat jen na to, že máme mužstvo dobré dopředu, musejí se naučit hrát i směrem dozadu,“ ohlédl se Michal Petrouš za utkáním v Pardubicích.

V pátek 5. července od 19 hodin nastoupí Slavia k přípravnému zápasu proti Young Boys Bern (Sportplatz Liebefeld, Köniz). 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články