Milan Škoda slavnostně uveden do Klubu ligových kanonýrů | SK Slavia Praha
Více

Milan Škoda slavnostně uveden do Klubu ligových kanonýrů

Bývalý kapitán sešívaných Milan Škoda byl v pátek dopoledne ve Slavia Museum slavnostně uveden mezi nejlepší ligové kanonýry.

Milan Škoda byl ve Slavia Muzeu za účasti předsedy představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka, sportovního ředitele Jana Nezmara, předsedy časopisu Gól Václava Tichého a bývalého kanonýra sešívaných Petera Herdy slavnostně uveden do Klubu ligových kanonýrů.

„Pro nás je obrovská čest, že Milan Škoda přebírá takovou trofej, dokazuje to, že patří k těm úplně nejlepším. Já mám obrovskou radost, že jsem mohl vést a vedu Slavii v této době, kdy v ní hrají takoví hráči jako Milan,” komentuje úspěch bývalého kapitána sešívaných Jaroslav Tvrdík.

„Jsme tady ve Slavia Muzeu a máme červenobílé dresy, které značí barvu srdce, které Milan má a ukázal to mnohokrát. Zůstal s klubem i v nejtěžších chvílích a střílel za něj branky. Fakt, že je dnes Slavia tam, kde je, zahrála si Ligu mistrů a možná znova zahraje, celá tahle krásná etapa je Milanova zásluha. Když se vrátím k bílé barvě našeho dresu, Milan pro mě vždy byl férový fotbalista a strašně skromný kluk, kterého mám hrozně rád, a nebojím se říct, že jsme se za ty roky stali přáteli,” těší předsedu slávistického představenstva, který nepochybuje o budoucím návratu sešívané legendy zpět do Edenu.

„Milanovo angažmá v Turecku je dočasná záležitost, do Slavie se určitě jednou vrátí a bude tu rozdávat radost dál. To, že trofej přebírá zde v Muzeu značí, že je tady Milan doma,” dodává Jaroslav Tvrdík.

Útočník Milan Škoda strávil ve Slavii sedm let, během kterých za sešívané nastřílel celkem 77 ligových branek. Dalších 17 si vytáhlý kanonýr připsal v dresu Bohemians, zbylých šest tref pak přidal letos na jaře v tureckém Rizesporu. Celkem ve své kariéře nastřílel Milan Škoda už 104 ligových branek.

„Trofeje si cením strašně moc, když se podívám zpětně a přemýšlím o tom, tak si ani nejsem jistý, jestli jsem na to vůbec měl, dostat se do takového klubu. Ale tak nakonec jsem tam, za což jsem hrozně rád, zvlášť když vidím legendy, které v klubu se mnou jsou. Je to neuvěřitelné,“ říká bývalý kapitán Slavie.

Slavnostní ceremoniál předání trofeje a odznaku pro člena Klubu ligových kanonýrů proběhl ve Slavia Museum za účasti vedení Slavie, zástupců médií i sešívané legendy Petera Herdy. „Nějakou chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomil cenu téhle mety, když jsem ale přišel sem do Muzea a viděl, kolik lidí se tu kvůli mně sešlo, Jaroslav Tvrdík, pan Herda i Jan Nezmar, tak mě to mě to hrozně těší a nesmírně si toho vážím,“ přibližuje slavnostní moment Milan Škoda.

Ve své bohaté fotbalové kariéře nastřílel přes 120 branek, další čtyři trefy si připsal v reprezentačním dresu. „Cením si všech gólů, některých si ale vážím více, nejdůležitější jsou pro mě vždy ty vítězné. Když dáte vítězný gól v derby, tak na to se zkrátka nezapomíná. Byly ale i další góly, pamatuji si na zápas s Bate Borisov, doma jsme vyhráli 1:0, venku jsme pak ale hned prohrávali a potřebovali jsme rychle vstřelit gól. Naštěstí se mi ho podařilo dát, a i když jsme nakonec v dalším kole vypadli, na tenhle si hned vzpomenu,“ říká současný hráč tureckého Rizesporu, za který na jaře vstřelil svůj stý prvoligový gól a stal se tak 74. členem Klubu ligových kanonýrů.

„Bylo to takové zvláštní, prohrávali jsme v nastavení 0:3 a kopali jsme penaltu. Já ji ani zahrávat nechtěl, ostatní se k ní sice měli, přišel ale pokyn od trenéra, že ji mám kopat já. Takže jsem na ni šel, dal gól a udělal stovku. V tu chvíli jsem to ale fakt nijak neprožíval,“ usmívá se Milan Škoda.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články