Miroslav Stoch autorem Gólu roku 2018! | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Stoch autorem Gólu roku 2018!

Slavia má opět velmi hojné zastoupení v tradiční televizní gól Gól roku. Celkovým vítězem ankety se stal slovenský záložník Miroslav Stoch!

Vedle aktuálně nejlepšího střelce Slavie v sezoně se v anketě umístili i Josef Hušbauer, který získal od fanoušků přízeň za neskutečné srpnové mazácké sólo proti Karviné.

V září nejvíce bodoval Lukáš Masopust, tehdy ještě v dresu Jablonce. Jihlavskému odchovanci se povedla krásná rána do šibenice na hřišti v Teplicích.

Listopad už patřil celkovému vítězi celé ankety Miroslavu Stochovi. Jeho krásný gól do sítě Dukly, kdy si míč skvěle přehodil na svou levou nohu a trefil přesně šibenici Radovy branky.

„Nějakým způsobem se ke mně odrazil míč před vápnem a nejprve jsem to měl na pravou nohu, ale byl přede mnou protihráč. Jelikož jsem myslel, že půjde do skluzu, tak jsem si přehodil míč na levačku a trefil jsem to takřka ideálně,“ popisoval svůj skvělý počin Stoch.

Miroslav Stoch letos střílí jeden gól za druhým. Levou i pravou nohou, které má v zakončení téměř vyrovnané. „Úplně vyrovnané určitě ne. Pravá noha je moje silnější, ale někdy se mi podaří dobře využít i levou,“ dodává slovenský reprezentant, který má na krásné střely z dálky patent.

„Snažím se to trénovat už dlouhé roky. Jednou přišel zlomový moment, odkdy mi začaly padat střely z dálky a od té doby se tomu snažím věnovat,“ komentuje Miroslav Stoch svou hlavní fotbalovou zbraň.

Pokud se podíváte na Stochovy góly třeba jen z letošní sezony, tak to je krása za krásou. Čím si to vysvětluje? „Nevím, asi je v tom i kousek štěstí. Držím se pravidla, že když nevystřelím, tak nemůžu dát gól. Snažím se o to vždy, když to jde. Věřím, že v tom ještě budu pokračovat a bude se mi dařit střílet góly, které hlavně budou pomáhat týmu,“ zakončil Miroslav Stoch své povídání poté, co převzal ocenění za televizní Gól roku 2018.

Slavia si v posledních letech anketu o Gól roku totálně podmanila. V roce 2015 triumfoval Milan Škoda se svým dnes už legendárním gólem na hřišti Sparty, v roce 2017 zvítězil Josef Hušbauer, respektive jeho nádherná střela na hřišti Maccabi Tel Avivu. A nyní se přidává Miroslav Stoch, který po ocenění za nejhezčí gól celého světa v roce 2012 získává nyní i cenu pro nejkrásnější gól naší země.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články