Miroslav Stoch přestupuje do Řecka | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Stoch přestupuje do Řecka

Záložník Miroslav Stoch přestupuje po dvou letech strávených v sešívaném dresu do týmu mistra řecké ligy, PAOKu Soluň.

„Přišla nabídka z PAOKu, který znám, a rozhodl jsem se s rodinou, že bychom to chtěli zkusit. Chtěl jsem si ještě vyzkoušet zahraniční angažmá a Řecko je jediná země, ve které jsem nic nevyhrál," přibližuje Miroslav Stoch důvody, které ho vedly k přestupu.

„Na Slavii budu samozřejmě vzpomínat v dobrém, ty dva roky zde strávené byly nádherné. Vyhráli jsme ligu a dvakrát pohár, to je úplná fantazie. Měl jsem takový pomalejší rozjezd, ale postupem času jsem fanouškům ukázal, že na to mám," ví Miroslav Stoch, který za Slavii ve všech soutěžních zápasech vsítil 20 branek, ke kterým přidal dalších 19 asistencí. „Budu vzpomínat zejména na všechny úspěchy a vítězství, které jsem s klubem zažil. Dal jsem i několik pěkných gólů, i když jich určitě mohlo být více. Jsem rád, že jsem alespoň trochu přispěl k týmovým úspěchům v posledních dvou letech," těší slovenského reprezentanta.

Produktivní záložník ocenil i podporu sešívaných příznivců, kterou jemu i týmu celé dva roky vyjadřovali. „Podpora fanoušků byla fantastická, chorál, který mi vytvořili, jsem si skutečně užíval. Na české a slovenské poměry je to úžasné a pevně věřím, že lidé budou stále chodit, podporovat kluky a dokáží spolu něco velkého," doufá odcházející křídelník. „Moc bych si přál, abychom se spolu potkali v evropských pohárech a já si v Edenu zahrál jako hostující hráč," uzavírá Miroslav Stoch.

K samotnému přestupu i se vyjádřil i předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. „Na doporučení trenérů a sportovního úseku klubu jsem podepsal přestupní smlouvu hráče Miroslava Stocha do PAOKu Soluň. Vzal jsem v potaz vážné osobní důvody na straně hráče. Je to neplánovaný přestup, ale jsou situace, kdy je potřeba vyjít vstříc. Budeš mi na hřišti moc chybět, Miňo,” dodává Jaroslav Tvrdík.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články