Mistryně ligy zahájily letní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Mistryně ligy zahájily letní přípravu

Mistryně ligy vstupují dnes do přípravy na novou sezonu. Trenér Michal Kolomazník musí vyřešit personální změny, nejvíce bude patrná absence hvězdy Kateřiny Svitkové, která míří na vysněné zahraniční angažmá.

Mistryně ligy vstupují dnes do přípravy na novou sezonu. Trenér Michal Kolomazník musí vyřešit personální změny, nejvíce bude patrná absence hvězdy Kateřiny Svitkové, která míří na vysněné zahraniční angažmá.

Slávistky mají za sebou dlouhou pauzu. Liga byla přerušena v březnu, v dubnu pak definitivně předčasně ukončena. Během koronaviru se holky připravovaly na dálku, hlavně po kondiční stránce. V květnu pak začaly i společné tréninky, ale hlavní zápřah začíná až dnes.

„Už jen z toho důvodu, že byla ta pauza tak dlouhá, bude pro mne příprava ještě náročnější než kdy předtím. Na druhou stranu jsme všechny hladové po fotbale, takže nasazení a zápal určitě nebude u nikoho chybět. Navíc se nám obměnil kádr a každá se bude chtít ukázat a zabojovat o místo v základní sestavě,“ řekla kapitánka Diana Bartovičová.

A jak naše kapitánka prožívala dlouhou pauzu? „V době pauzy jsem měla ve škole závěrečné zkoušky, takže především tam jsem soustředila svou energii. Ale samozřejmě jsem dělala jiné sporty jako nohejbal, tenis, brusle. A dva týdny před začátkem přípravy jsme dostaly individuální tréninkové plány, abychom přišly už trochu připravené a nezačínaly úplně od nuly,“ doplnila.

A jak se tedy kádr Slavie změnil? Kariéru ukončily Kylla Sjöman a Adéla Machutková, smlouvy nebyly prodlouženy Anetě Dědinové, Nikole Sedláčkové a Deneishe Blackwood. A na vysněné zahraniční angažmá odchází Kateřina Svitková – konkrétní místo působiště bude zveřejněno po podpisu smlouvy.

Slavia má zatím potvrzeny dva příchody – Gabriela Šlajsová a Lenka Karasová přicházejí z Plzně. Do přípravy se také zapojily mladší hráčky, Kristýna Růžičková, Šárka Pouvová, Kim Thanová a Dominika Huvarová. O dalších jménech probíhají jednání.

Přípravné zápasy se budou hrát převážně v zahraničí, pouze na začátku přípravy čeká v Edenu či Horních Měcholupech Liberec. Dále se střetnou s polským Medyk Konin, rakouským St.Pölten a německým Bayernem Mnichov. Liga začíná o víkendu 22. – 23.8. venkovním zápasem na hřišti Lokomotiva Brno Horní Heršpice.

Přípravná utkání:

18.7.2020 14:00 Slavia - Liberec (Eden, Měcholupy)

26.7.2020 13:00 Medyk Konin - Slavia (Zagan)

9.8.2020 15:30 St.Polten – Slavia (Dr.Biegelmeier Platz)

15.8.2020 14:00 Bayern Mnichov - Slavia (Regensburg

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články