Mladé pušky v Aigenu: Být s áčkem je zážitek | SK Slavia Praha
Více

Mladé pušky v Aigenu: Být s áčkem je zážitek

Slávistický A-tým doplnilo pro kondiční soustředění v rakouském Aigenu také několik mládežníků. Sen mají všichni společný: Stát se jednou jeho pevnou součástí.

Řada sešívaných opor září na EURU, reprezentační povinnosti si plní i další slávisté. Na kondiční soustředění v rakouském Aigenu tak A-tým doplnila pětice mladých hráčů. 

Daniel Samek už si starty ve slavistickém dresu připsal. Erik Biegon, Filip Prebsl, Kryštof Obadal a Ondřej Kricfaluši jsou ale v áčku úplnými nováčky. 

Sedmnáctiletý defenzivní záložník Daniel Samek debutoval za Slavii v MOL Cupu proti Karlovým Varům. Dva starty si připsal v závěru sezony proti Jablonci a Českým Budějovicím a ročník zakončil ještě dvěma zápasy za reprezentaci U19 proti Slovensku. „Mezi mé přednosti patří technika, práce s míčem, vidění hry a vyžívám se v soubojích. Ty mám hodně rád,“ prozrazuje Daniel Samek, jehož vzorem je záložník Frenkie de Jong z Barcelony. 

„Jsem spokojený, kluci jsou fajn a snaží se mladým klukům pomáhat a adaptovat. Před prvním zápasem si mě vzal k sobě Préma Kovář, který mi říkal, ať jsem v klidu a hraju jako vždycky, a taky Ondra Kúdela, který mi na hřišti hodně pomáhal,“ říká k adaptaci do A-týmu mladý středopolař. 

„Kondiční příprava je ve Slavii hodně důležitá, ale myslím, že to tady zvládáme všichni dobře a to nejtěžší teprve přijde,“ dodává k přípravě v Aigenu.

Sedmnáctiletý útočník Erik Biegon v lize ještě nehrál. „Za svůj největší úspěch považuji, že jsem teď na soustředění s A-týmem. Určitě bych se do něj chtěl dostat trvale a jednou bych si moc rád zahrál ve slávistickém dresu ligu,“ říká o svých ambicích mladý snajpr.

Osmnáctiletý stoper Filip Prebsl strávil jarní část sezony na hostování v druholigové Viktorii Žižkov. „Vždycky jsem obdivoval Neymara, ale nedá se to vzít asi úplně jako fotbalový vzor, protože jsem obránce. Ve Slavii každopádně sleduju Kudyho.“

Sedmnáctiletý střední záložník Ondřej Kričfaluši působí ve Slavii už od roku 2018. „Rád bych se dostal do A-týmu, zahrál si s nimi Evropu a sbírat starty v lize,“ doufá Kričfaluši, který mezi své přednosti řadí čtení hry a hru oběma nohama. Za vzory pak má Paula Pogbu a Tomáše Součka.

Levý bek Kryštof Obadal přišel do Slavie také v roce 2018. „Můj největší fotbalový zážitek je, když jsme v Šanghaji porazili ve finále PSG. Každý trénink v přípravě je obrovská zkušenost, moc si to tu užívám a kdybych se dostal do kádru, tak by to bylo obrovské zadostiučinění. To ale nechám na trenérovi. Věřím, že vůle a píle se vždycky vrátí v životě i ve fotbalové kariéře,“ říká osmnáctiletý obránce.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články