Mládeži se vydařil vstup do sezony | SK Slavia Praha
Více

Mládeži se vydařil vstup do sezony

PRAHA - Do svých soutěží postupně vstupují i mládežnické celky. Osmnáctka si připsala svou první letošní výhru v Hradci. Sedmnáctka a starší žáci zvládli utkání s Příbramí vítězně, U15 dokonce nadělila soupeři sedm branek, čtyři z nich vstřelil Ladislav Krobot. Utkání 4. kola nejvyšší dorostenecké soutěže v Brně se z důvodu virového onemocnění v týmu Slavie U19 odložilo na 1. září.

U18

Olympia Hradec Králové – SK Slavia Praha 2:3 (0:1)

Branky Slavie:
Kovařík, Stropek, Lauricella

Sestava: Toman – Pek, Husenský, Stropek (70. Buneš), Pardubský – Krištof –Lauricella, Stehno, Vejvar (75. Diviš), Havrda (82. Semrád) – Kovařík

Komentář trenéra Adama Petrouše:
Utkání bylo v naší režii do 43. minuty, kdy sudí vyloučil Tomana. Hráli jsme aktivně, agresivně a z toho pramenily naše brankové příležitosti. Proměnili jsme v první půli pouze jednu, ale zato po krásné akci dvojice Husenský–Kovařík.

Druhý poločas jsme začali v desíti a místo Tomana musel zaskočit Pek. Chytal výborně a pomohl svým výkonem k zisku tří bodů. Naši hráči ukázali charakter mužstva a dokázali otočit utkání z 2:1 na 2:3. Vyhráli jsme zaslouženě a i v deseti hráčích jsme si dokázali poradit a kombinovat. Velké díky klukům za přístup.

U17

SK Slavia Praha – 1.FK Příbram 4:0 (2:0)

Branky:
2x Lauricella M., Mareš pen., Suk

Sestava: Pochylý, Schneider (59. Stojka), Straka, Mareš, Bílek (41. Kotěra), Beňo (46. Cejnar), Havránek, Bielesz (66. Douděra), Stříbrský(61 Petrák),Lauricella (53. Sodoma), Suk

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
V neděli odpoledne nás čekalo první mistrovské utkání proti Příbrami a chtěli jsme jednoznačně potvrdit naši povedenou letní přípravu. Bohužel se nám první půle herně vůbec nevydařila a jediné, co nás mohlo těšit, byl poločasový výsledek. Již v 5. minutě se krásně trefil po přihrávce Suka náš koncový útočník Marco Lauricella a čekal jsem, že se kluci uklidní a budou hrát náš kombinační fotbal. Opak byl ale pravdou a v naší hře chyběla přesnost i lepší pohyb hráčů. Několikrát jsme měli v šancích soupeře štěstí a také nás podržel brankář Pochylý. Ve 36. minutě se po centru záložníka Beňa trefil podruhé Lauricella a vedli jsme již 2:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s daleko větší chutí a hráli jednoznačně lépe. Ve 44. minutě byl faulován ve vápně záložník Havránek a stoper Mareš si s penaltou s přehledem poradil. V 59. minutě pak pečetil naši výhru útočník Suk gólem na 4:0 a asistenci si připsal obránce Kotěra.

Jsem rád, že jsme zápas výsledkově perfektně zvládli, ale mrzí mě, že náš výkon v prvním poločase postrádal kvalitu. Byl bych moc rád, kdyby se náš herní projev v následujícím zápase v Liberci výrazně zlepšil a navázali jsme tak na herně lépe odehraný druhý poločas. Dnes musím pochválit především brankáře Pochylého, který byl naším nejlepším hráčem. Klukům samozřejmě gratulujeme k úspěšnému vstupu do mistrovské soutěže.

U16

SK Slavia Praha – 1.FK Příbram 1:3 (0:2)

Branky:
27. 39. a 69. Příbram – 79. Bouchal (Macháček)

Sestava:
Svítil – Ielitro (52. Valenta), Macháček, Bouchal, Škarda (41. Vostál) – Drozda, Pek, Novák (41. Vaněk) – Nový (41. Čejka), David (52. Chocholouš), Michovský (71. Slavata)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: Na těžkém podmáčeném terénu se první půlhodinu utkání se oba týmy přetahovaly o vedoucí branku. Ta padla, stejně jako zbylé, ze standardní situace, bohužel do naší branky. Psychickou výhodu protavil soupeř do dobrého herního projevu, kterému jsme nedokázali účinně čelit. V samém závěru utkání korigoval výsledek po přihrávce dobře hrajícího Macháčka Bouchal. Soupeř dokonale ztrestal naše nedůslednosti při defenzívní činnosti. K úspěchu nám dnes scházela vyšší kvalita ve hře před oběma brankami.

U15

SK Slavia Praha – 1.FK Příbram 7:1 (2:1)

Branky Slavie:
4x Krobot, 2x Zeronik, Danko

Sestava:
Jaroš – Kubiš, Bárta, Vlček, Schneider (36. Eichler) – Blažíček (55. Kratochvíl), Žambůrek (50. Martinec), Krobot – Zeronik, Brojo (36. Vít), Danko (51. Stárek)

Komentář trenéra Petra Karocha: V prvním poločase kladl soupeř značný odpor, který jsme postupně překonávali rychlou kombinací a individuálními akcemi. Branku jsme obdrželi při pár minutové ztrátě koncentrace. Druhá půle byla mnohem jednoznačnější a naše herní převaha byla výrazná s mnoha povedenými akcemi a góly.

U14

SK Slavia Praha – 1.FK Příbram 3:0 (1:0)

Branky:
17., 38. a 67. Hroník

Sestava: Surovčík, Hájek (40. Šmíd), Štětka, Kopáček, Garagič (40. Chalupa), Křišťan, Keller (40. Leitl), Starý (45. Janovský), Hroník, Matys (40. Hrubeš), Toula

Komentář trenéra Martina Hladíka: V prvním zápase nového soutěžního ročníku jsme narazili na velmi silného a houževnatého soupeře, který do zápasu vstoupil lépe než my a byl v soubojích lepší a agresivnější. Zpočátku jsme měli problémy s dlouhými míči soupeře za naši obranu, postupem času se však hra naší obrany zlepšila, začali jsme vyhrávat i více soubojů, čímž jsme si dokázali postupně vytvářet tlak a z něj pramenící šance. Do poločasu jsme šli s vedením 1:0 po proměněné penaltě Hroníka po faulu na Toulu. V druhém poločase vysoké tempo zápasu neustalo ani po prostřídání většiny hráčů a dokonce jsme ještě dokázali zase po spolupráci hráčů Toula-Hroník navýšit skóre. Hráči zaslouží za vzorné nasazení velkou pochvalu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články