Mladí vidí, co pro sebe musí udělat | SK Slavia Praha
Více

Mladí vidí, co pro sebe musí udělat

NORIMBERK - Slavia sice v Norimberku o gól prohrála, trenér Beránek ale mohl vyzkoušet hráče širšího kádru, mezi nimi i dva debutanty. „Beru to pro ně jako motivaci," komentoval nasazení Kuchty s Routkem trenér Miroslav Beránek.
„Utkání hodnotím jako prospěšné. Máme spoustu zraněných, takže se do hry dostali i další hráči. Začali jsme aktivně, v prvním poločase jsme si vytvořili spoustu šancí, bohužel jsme je nerealizovali, jak jsme chtěli. Soupeře jsme nechali vyrovnat a před poločase jsme si po naší chybě nechali dát druhý gól. To byl takový ten rozhodující moment,“ vrátil se trenér k první půli zápasu.

„O poločase jsme vyměnili hráče, postupně jsme do hry pustili i mladé, pro které to byla těžká zkouška. Takže ten druhý poločas už nebyl tak kvalitní. V závěru jsme pak snížili z penalty. Myslím si, že v tomhle období to byl prospěšný test,“ popsal Beránek změny ve druhém poločase.

V průběhu zápasu se v sestavě objevili i debutanti Kuchta s Routkem. Co říká trenér na jejich starty? „Beru to pro ně jako motivaci, že sem nakoukli, viděli, jaký se tu hraje fotbal a co pro sebe ještě musí v tom nejbližším období udělat.“

Souboj s Norimberkem byl i srovnáním úrovně české SYNOT ligy a německé druhé Bundesligy. „Domácí hráli rychle, napadali nás, byli agresivní, takže z tohoto pohledu to byl velmi dobré utkání,“ vyjádřil se Miroslav Beránek na adresu soupeře.

A jak vypadá v současnosti stav slávistických marodů? „Všichni mají individuální plán, já ale věřím, že všichni, s výjimkou těch, kteří reprezentují, se od pondělí zapojí do přípravy. Jen u Jana Mikuly ta pauza bude delší, ten má problémy s kolenem,“ věří Beránek v návrat většiny hráčů do tréninku.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články