Mladící míří na hostování, Jakub Křišťan do Teplic | SK Slavia Praha
Více

Mladící míří na hostování, Jakub Křišťan do Teplic

Řada mladíků, kteří se na rozdíl od prvního soustředění nevešli do nominace A-týmu, míří do klubů první i druhé ligy. Jakub Křišťan s možností zpětného odkupu přestupuje do Teplic.

Stejně jako u odchodů Denise Višinského a Lukáše Červa do Slovanu Liberec, také v případě přestupu Jakuba Křišťana na sever Čech má Slavia právo zpětného odkupu za předem určenou částku.

„U všech hráčů, které pouštíme na přestup s možností zpětného odkupu, věříme, že udělají ten nejdůležitější krok v jejich kariérách. Jsme přesvědčeni, že je to správný krok pro hráče, z kterého v budoucnu bude těžit Slavia," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Střední záložník Jakub Křišťan je odchovancem Slavie, v sešívaném dresu hraje už od počátku své kariéry v roce 2009. Ve Slavii prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Za A-tým zasáhl do jednoho soutěžního utkání, nastoupil v závěru do duelu UEFA Evropské ligy v Edenu s Nice, spolu s týmem tak mohl slavit výhru 3:2.

V červenobílých barvách si zahrál také mládežnickou UEFA Youth League. Jaro 2021 odehrál ve Vlašimi, kde působil také v poslední sezoně. Za středočeský celek se dokázal ve F:NL dvakrát gólově prosadit. Právě proti svému budoucímu klubu si pak Jakub Křišťan za Vlašim zahrál baráž o postup do nejvyšší české soutěže. Jakubovi přejeme hodně štěstí v jeho dalším působení!

Budoucnost dalších mladíků

Oproti prvnímu soustředění v Aigenu neodcestovala na závěrečnou fázi přípravy čtveřice hráčů. Filip Horský se začíná připravovat s Vlašimí, forma jeho působení se bude finalizovat. Antonín Kinský trénuje s Vyškovem, kde by měl stejně jako na jaře hostovat ve druhé lize. Devatenáctiletý brankář v loňském ročníku FN:L nastoupil do třinácti utkání, dvakrát udržel čisté konto.

Tomáš Rigo začíná trénovat také ve Vlašimi. Pokud se neobjeví možnost působení v první lize, tak bude hostovat opět právě ve Vlašimi. Tomáš Vlček, který v uplynulých dvou sezonách hostoval v Jihlavě, kde odehrál přes šedesát zápasů, začal trénovat v Pardubicích. Následně se rozhodne o jeho případném působení. Naopak brankář Jan Stejskal se nadále připravuje se Slavií.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články