Motivace do dalších zápasů, chválil vítězství trenér | SK Slavia Praha
Více

Motivace do dalších zápasů, chválil vítězství trenér

PRAHA/EDEN ARÉNA - Vstup do Evropské ligy za tři body, gól Tomáše Necida i nula vzadu. Jaroslav Šilhavý před utkáním s Maccabi protočil sestavu a risk se mu vyplatil. „Jsem rád, že mám výběr z celého kádru. Věřím, že budou všichni zdraví a budeme rotovat dál,“ říká trenér sešívaných.
„Jsem rád, že se nám podařil takový vstup do skupiny. Přáli jsme si vítězství, což podařilo,“ pochvaloval si Jaroslav Šilhavý tříbodový zisk z duelu s Maccabi.

Slavia začala aktivně. „Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Mimo některých pasáží jsme hráli aktivně a bránili soupeřovu rozehrávku. To jim dělalo to starosti, my jsme dali gól a mohli jsme přidat ještě další, ale někdy jsme to zbytečně vyhodili,“ komentoval trenér průběh zápasu.

„Ve druhé půli soupeř přidal. Nakonec jsme to zvládli, i když jsme nevyřešili brejkové situace ideálně. Závěr byl nervózní, ale jsem rád, že jsme vyhráli, Přemysl Kovář udržel nulu vzadu. Snad bude výsledek motivací i do dalších zápasů. Po vítězném utkání je vždy lepší atmosféra, která nám pomůže i při přípravě na derby,“ věří trenér.

Do utkání s Maccabi vyslal poměrně nečekanou jedenáctku. „V rozhodování, kdo nastoupí, hrálo derby velkou roli, skoro tu největší. Tak jsme zariskovali… I když to je možná silné slovo, všichni hráči mají velkou kvalitu. Někteří dlouho nehráli. Kovář chytal velký zápas po dlouhé době. Jsem rád, že to po zranění zvládl Simon Deli, stejně jako Jakub Hromada a Jan Sýkora,“ dodal k sestavě trenér.

Na hrot vyslal novou posilu, odchovance Tomáše Necida. „Splnil, co měl – dal gól. Navíc i druhý, který neplatil. Počínal si velmi dobře,“ chválil svého hroťáka trenér Šilhavý.

Proč zvolil do branky Přemysla Kováře, který v minulosti chytat právě v Izraeli? „Chceme, aby i dvojka byla v herním zatížení. Ale juniorka to není ono, občas ani domácí pohár. Lašty měl navíc v jednom z minulých zápasů problém a vypadalo, že nebude moct a Přema by musel hned naskočit. Trenéři gólmanů za mnou přišli, co bych říkal, kdyby šel chytat. Souhlasil jsem. Jsem rád, že i on vychytal nulu,“ těšilo Jaroslava Šilhavého.

Nejen svým gólovým centrem se blýskl Eduard Sobol. „Edy podal velmi dobrý výkon, možná mu v závěru došly síly a udělal tam nějaké chybičky. V první půli ale přihrál na gól, pak i na druhou šanci Necky, rozbíhal to, hrál velmi dobře. Když takhle bude hrát i dál, asi se bude do sestavy častěji dostávat,“ vysvětloval trenér. Jak se Sobol liší od dalších krajních hráčů Bořila a Frydrycha? „Víc se dostane nahoru, je rychlejší než kluci. Byť je mladý, je to reprezentant Ukrajiny a kvalitu má,“ dodal na jeho adresu trenér.

Ač udělala radikální změnu, hráče do budoucna nehodlá dělit mezi Evropskou ligu a tu domácí. „Jsem rád, že mám výběr z celého kádru. Čeká nás derby, pohár, Zlín, Astana… Věřím, že budou všichni zdraví a budeme rotovat dál. Záleží na momentální formě a situaci. Uvidíme, jak to půjde dál. Nebude to tak, že by někdo třeba vůbec nenastoupiv v Evropě. Pro nominaci na zápas s Maccabi hrálo velkou roli i derby,“ přiznal.

288. souboj pražských „S“ čeká Slavii v neděli. „Na přípravu je krátká doba. Máme po zápase, takže pro hráče, co hráli, bude regenerační režim. Ani pro ostatní nebude takové zatížení, spíš nácvikový a taktický trénink. Potrénujeme standardky a ti, co nehráli, budou mít v pátek nějaký intenzivnější trénink,“ popsal trenér dění následujících dní.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články