Motivace je na maximální míře | SK Slavia Praha
Více

Motivace je na maximální míře

Slavii čeká ve čtvrtek jeden z klíčových soubojů ve skupině C. Doma hostí svého velkého konkurenta na postup FC Kodaň. „Zápas je pro nás ale tak důležitý, že důležitější už být nemůže,“ má jasno trenér Trpišovský.

Slavia se před klíčovým duelem s Kodaní potýká opět s rozšiřující se marodkou. „Budeme mít nejužší kádr v sestavě, jsme limitovaní i soupiskou pro Evropskou ligu. Nechceme moc otevírat karty, ale ze tří hráčů, co odstoupili z derby, bude jen jeden a jen na část utkání. Naopak Milan Škoda trénuje a je k dispozici,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Zjednodušilo mu to výběr základní jedenáctky? „Pro mě je to méně přemýšlení, protože máme méně variant. Radši bych ale byl, kdyby byli všichni k dispozici, protože jde o určité vazby na hřišti, které se naruší. Budeme mít ale výborný tým a absence nás nezasáhnou. Hráči vypadávají celou dobu a jsme zvyklí je nahrazovat,“ dodává.

„Z mé zkušenosti je na zranění listopad vždycky nejhorší. Souviset to může i s nabitým programem, je to kombinací počtu zápasů a zhoršujících se terénů. Utkání jdou v rychlém sledu a není čas na dostatečnou regeneraci. Když bude mít někdo mikrotrauma, bude chtít hrát, tak to neřekne, a pak to přechází, což také není dobře. Teď třeba byla všechna zranění z derby po kontaktech. Každý kontakt bolí, máte jen mikrochrániče na holeních. V případě Coufala to je neobvyklé zranění ale také z kontaktu, Hušbauer dostal ránu na koleno…“ líčí trenér.

Slavia navíc může pro Česko získat body do koeficientu na úkor jednoho z konkurentů – Dánska. „Byli bychom rádi, pokud by se nám to povedlo, máme druhou možnost udělat něco pro český fotbal. Zápas je pro nás ale tak důležitý, že důležitější už být nemůže. Když ho zvládneme, máme devět bodů a hodně nadějnou pozici ve skupině. Budeme to mít jen ve vlastních rukách, navíc hrajeme doma. Motivace je na maximální míře,“ zdůrazňuje Jindřich Trpišovský.

Jeho tým musí nicméně podat lepší výkon než v nedělním derby. „Derby jsme rozebírali podrobně, udělali jsme v zápase hodně chyb. Ustoupili jsme od fotbalu, který chceme hrát. Byl tam nejnižší poměr naběhaných metrů od doby, co jsem tady. Na druhou stranu se moc nehrálo. V úterý jsme měli asi hodinové video, kde jsme analyzovali, co nebylo dobré. Oba týmy do sebe šly, Sparta dostupovala, z toho plynou chyby… Ale i tak jsme měli dost možností za stavu 1:0 utkání zvládnout. S Kodaní to ale musí být mnohem lepší. V derby, které je největší české utkání, bylo hodně technických nepřesností a špatný výběr místa,“ vyjmenovává nedostatky.

Pokud Slavia utkání zvládne, přiblíží se jarní části. „Můj velký sen je přivést sem někoho zajímavého. Nikdy jsme ještě nepotkali velkoklub a několikrát jsem říkal, že bychom se rádi podívali na britské ostrovy, což je takový sen do budoucna. Poměřit si síly s někým takovým je důvod, proč to hrajete,“ přiznává trenér.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články