Muris Mešanovič přestupuje do Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Muris Mešanovič přestupuje do Mladé Boleslavi

Bosenský útočník půl roku před koncem smlouvy odchází na přestup do Mladé Boleslavi. Slavii tak opouští po třech letech.

Slávistický útočník Muris Mešanovič měl v klubu smlouvu původně do konce této sezony. Vzhledem k tomu, že nedošlo k jejímu prodloužení, odchází bosenský útočník na přestup do Mladé Boleslavi.

„S Murisem jsme se bavili o jeho případné budoucnosti v klubu. Jednání jsme vedli už v průběhu podzimu, kdy ještě probíhala jeho rekonvalescence po dlouhodobém zranění. Neshodli jsme se na podmínkách jeho dlouhodobějšího kontraktu, takže jsme čekali, jak se situace vyvine v průběhu zimy, kdy Muris naskočil do přípravy v plném zdraví. Ze začátku to vypadalo velmi nadějně, že by mohl svou šanci v kádru uchopit. Postupně z toho ale začal trošičku vypadávat, asi se na něm projevila dlouhá herní pauza. Navíc měl opět zdravotní problémy,“ objasňuje sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

„My jsme si původně mysleli, že by bylo fajn, kdyby Muris zůstal součástí týmu do léta a pak by měl možnost najít si nové angažmá. Muris ale vyslovil přání svou situaci řešit už teď, nechtěl tu být do konce smlouvy, a proto jsme mu vyšli vstříc v jednáních, která probíhala. Také zde bylo vícero zájemců. Muris si vybral Mladou Boleslav. My jsme se nakonec s Boleslaví dohodli na podmínkách transferu, takže Murisovi děkujeme za jeho působení a věříme, že se mu bude nadále dařit,“ dodal Jan Nezmar.

Útočník Muris Mešanovič je jednou z klíčových postav poslední mistrovské sezony, v níž i díky jeho důležitým dvanácti gólům sešívaní nakonec opět získali ligovou trofej. Bosenský útočník v červenobílém odehrál celkově 93 zápasů a nastřílel 34 branek. Za 47 ligových utkání vsítil celkově 16 branek. Další čtyři góly pak nastřílel v domácím poháru – naposledy se prosadil na podzim proti Ústí.

Slavia si houževnatého útočníka přivedla ho do Edenu v lednu 2016. Jedním z jeho nezapomenutelných zápasů je jistě 286. derby na Letné, kdy neproměněnou penaltu odčinil gólem ve druhém poločase a Slavia tak po dlouhé době zvítězila na hřišti svého největšího rivala. V mistrovské sezoně si také za své výkony odnesl ocenění pro nejlepšího cizince ligy.

Mešanovič ve Slavii zaznamenal i svůj první start v Evropské lize a hned se stihl gólově prosadit, svým gólem výrazně pomohl k postupu přes Levadii Tallinn. V posledním roce ale jeho kariéru zbrzdilo zranění. V září 2017 si v pohárovém duelu s Třincem vážně zranil koleno a za A-tým nastoupil po roční rekonvalescenci v soutěžním utkání opět v MOL Cupu. Sešívaní porazili v září Ústí nad Labem 2:0 a právě Mešanovič otevřel skóre utkání.

Murisovi děkujeme za jeho služby Slavii. Na jeho podílu na mistrovském titulu v roce 2017 nikdy nezapomeneme a rádi bychom se s ním rozloučili při pondělním utkání se Slováckem.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články