Musíme okamžitě přepnout na ligu | SK Slavia Praha
Více

Musíme okamžitě přepnout na ligu

Před zápasem v Příbrami, ve kterém můžou slávisté navýšit náskok na čele, se Josef Hušbauer, Vladimír Coufal a Jaroslav Köstl shodli na tom, že je třeba se začít ihned soustředit.

Hned tři dny po vítězném odvetném utkání se Sevillou čeká Slavii další zápas, tentokrát na hřišti Příbrami. O nutnosti vymazat magickou postupovou noc na chvíli z hlavy a soustředit se na ligu mluvil před utkání Vladimír Coufal. „Všichni víme, co jsme dokázali – obrovský úspěch pro celou Slavii. Myslím, že se ten zápas zapíše do historie a jsme všichni rádi, že jsme toho mohli být součástí. Teď už ale jako po každém evropském zápase musíme znovu přepnout na ligu,“ hledí vpřed pravý bek sešívaných.

Podobně situaci vnímají i Josef Hušbauer a asistent trenéra Jaroslav Köstl. „Není jednoduché se po takovém zápase hned přeorientovat, ale je to naše práce a já věřím, že se dáme do kupy,“ ví slávistická desítka. „Musíme okamžitě přepnout na ligové zápasy, protože cíl stále nemáme splněný, ten máme před sebou. Musíme udělat všechno pro to, abychom v tomto zápase uspěli a k našemu cíli se opět o kus přiblížili,“ měl v hlavě asistent trenéra už jen ligové střetnutí.

Plzeň v úvodu kola na půdě Teplic prohrála a slávisté tak můžou v Příbrami navýšit vedení na čele tabulky. „Hlavní motivací je vyhrát za jakýchkoliv okolností. Lhal bych, kdybych řekl, že jsme neměli radost z toho, že fotbalisté Teplic porazili Plzeň, ale zase tomu nepřikládáme větší význam. Zápasů zbývá ještě strašně moc, navíc je tu nadstavba,“ nechce se nechat unést prohrou Plzně Jaroslav Köstl. Josef Hušbauer však ví, že takový náskok na čele už by byl velmi příjemný. „Kdybychom to zvládli, tak budeme mít už devítibodový náskok, a to už je hezký rozestup. Motivace je tak ještě daleko větší,“ doufá v bodový zisk středopolař.

Nevyzpytatelnost soupeře i případný klíč k úspěchu popsal Vladimír Coufal. „V Příbrami nás nečeká nic lehkého, protože oni jsou schopni doma porazit kohokoliv, ale zároveň jsou schopni doma s kýmkoliv prohrát, a to i klidně vyšším rozdílem. Je to sice klišé, ale je to o prvním gólu. Když se nám ho podaří vstřelit, tak budeme v klidu,“ tuší neúnavný obránce.

Příbram nastoupí proti Slavii bez některých klíčových opor v základní sestavě. „Příbram je pro nás trochu nečitelná, jelikož jim vypadnou někteří hráči, kteří tam jsou na hostování. My ale máme svůj styl, kterého se držíme a budeme chtít uspět za každou cenu,“ nechtěl hledět příliš na stav soupeře Jaroslav Köstl. Obdobně nejistotu ohledně základní sestavy Příbrami vnímal i Josef Hušbauer. „Pro nás to není téma. Musíme se soustředit sami na sebe a hrát svoji hru. Věřím, že to zvládneme,“ dodal.

Na hřiště se možná po dvou vynechaných zápasech podívá i Vladimír Coufal. „Když vidím kluky, jak na hřišti válčí a užívají si to, tak se už hrozně těším a doufám, že budu hrát,“ přál si.

Přání vyslovil i asistent trenéra. „Doufám, že přijede hodně fanoušků. Chtěli bychom, aby měli hráči stejnou podporu i v Příbrami, protože i oni mají ohromnou zásluhu na tom, že jsme tam proti Seville dotlačili ten čtvrtý gól,“ je si vědom významu podpory z ochozů Jaroslav Köstl.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články