Musíme se vzchopit na nedělní ligu | SK Slavia Praha
Více

Musíme se vzchopit na nedělní ligu

PRAHA/EDEN ARENA - V první půli hráli sešívaní dobře takticky, v té druhé ztratili koncentraci a Anderlecht dokázal třikrát skórovat. Slavii kromě odvety čeká také nedělní ligové utkání s Příbramí. „Určitě to nebude jednoduché, máme dva dny, abychom se vzchopili. Musíme to zvládnout a vyhrát,“ říká trenér Dušan Uhrin.
„Utkání se mi hodnotí špatně, prohráli jsme 0:3. Dostali jsme dva zbytečné góly,“ mračil se trenér Dušan Uhrin. „První půli jsme hráli dobře takticky, měli jsme víc ze hry, vytvořili jsme si víc šancí. Po přestávce jsme ale nastoupili nekoncentrovaní a dostali jsme gól, který jsme si dali do brány prakticky sami. Navíc nás hodně srazil dolů,“ okomentoval průběh utkání.

Postup do základní skupiny se Slavii vzdálil. „Šance je hodně malá, v první půli jsme mohli dát dvě šance a všechno mohlo být jinak.“ Trenéra mrzela zejména druhá inkasovaná branka, která padla po standardní situaci. „Připravovali jsme se na to, jak zahráli standardku při druhém gólu. Měli jsme chytit ten první míč,“ zdůraznil trenér. „Třetí gól pak Hanni krásně trefil,“ uznal.

Kde nastal zlom? „Myslím, že jsme byli od půle nekoncertování. Říkali jsme hráčům, aby hráli stejně jako v prvním poločase. Začalo to dohadováním o autovém vhazování, dělali jsme zbytečné chyby. Hráči se neumí soustředit devadesát minut, ale nevím, čím to je. Možná kondicí nebo nezkušeností v těžkých utkáních. Hrajeme hodně zápasů v řadě a zjišťujeme, jestli to zvládneme. Tohle jsme nezvládli,“ měl jasno Dušan Uhrin.

Nezkušené Slavii se postavil silný Anderlecht. „Naši hráči nemají pohárové zkušenosti, ale hlavně jsme měli těžkého soupeře, stejně jako Plzeň. Jestli chceme pokračovat dál v Evropské lize nebo hrát do budoucna poháry, musíme se připravit i psychicky,“ dodal.

Trenér zamíchal sestavou, na křídle nastoupil Dušan Švento, ve středu Barák nebo Kenia. „Chtěli jsme hrát víc středem hřiště, tam měl Anderlecht největší problémy, nechtěli jsme útočit po křídlech,“ poodhalil trenér strategii.

Slavia hraje hned v neděli další domácí utkání a mužstvo se musí psychicky zvednout. „Určitě to nebude jednoduché, máme dva dny, abychom se vzchopili. Musíme to zvládnout a vyhrát s Příbramí. Máme odehráno nejvíc zápasů z celé z české ligy. Musíme doma porazit Příbram, pak nás čeká odveta v Belgii a pak velice těžké utkání v Plzni,“ předestřel Dušan Uhrin další program sešívaných.

Zda se ho zúčastní dvojice defenzivních hráčů, ale není jisté. Mikula musel střídat hned v úvodu utkání. „Jak je na tom Mikula zatím nevíme, doktor ho sice prohlédl, ale musí na vyšetření ještě zítra. Asi má nakopnutou holenní kost. Nahradil ho Michal Frydrych, který vstup do utkání zvládl až překvapivě dobře. Hrál sebejistě,“ potěšilo ho. Nejistý je stav Michaela Ngadeu. „Ngadeu má asi zlomené žebro, to bude horší,“ dodal trenér.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články