Na Arsenal! Slávisty čeká čtvrtfinále Evropské ligy | SK Slavia Praha
Více

Na Arsenal! Slávisty čeká čtvrtfinále Evropské ligy

Sešívaní v úterý v podvečer odlétají na úvodní čtvrtfinále Evropské ligy do Londýna, kde je čeká čtvrteční souboj s Arsenalem. S týmem bohužel neodcestují Ondřej Kúdela ani Simon Deli.

Trenérský tým před úvodním čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu řeší i komplikace, s týmem neodcestuje nemocný Ondřej Kúdela ani Simon Deli.

„Je to pro nás velké oslabení, Kudy je pilíř, který hraje ve fantastické formě. Byli jsme rádi, že zvládnul cestu do Walesu, byli jsme rozhodnutí, že poletí i na Arsenal. Ale nachladil se, má virózu a teploty, po úderu do nosu tam má i zánět. Byl na vyšetření, ale bohužel nemůže letět. A Simon bohužel přijel z národního týmu a potvrdil se u něj covid. Takže letíme oslabení o tyto dva stěžejní hráče, ale věříme, že máme takovou kvalitu, že je dokážeme nahradit a na zápas se dobře připravíme,“ věří před odletem do Londýna asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Těšíme se všichni. Měli jsme to tak, že jsme se do Anglie předtím nikdy nepodívali a teď se karta otočila, létáme tam pořád. Jestli to dopadne, jako v předchozích dvou případech, bude to super,“ říká Zdeněk Houštecký.

„Arsenal je nejen můj splněný sen, ale úplně všech. I když se jim možná v posledních letech v anglické lize tolik nedaří a výsledky nemají takové, na které jsme byli zvyklí. Samozřejmě je to jeden z top klubů na světě, takže je to pro nás obrovská výzva. Hrozně se na to těšíme a chceme se porvat o postup,“ říká Jakub Hromada, který je velký fanouškem aktuálně desátého celku Premier League.

„Před týdnem se mi splnil největší fotbalový dětský sen, když jsem si zahrál za reprezentaci Slovenska. Druhý největší sen byl Arsenal. Jako malý sníte o tom, že budete jednou za ten tým hrát, potom sníte o tom, že si zahrajete proti němu, a to se mi teď splnilo. Věřím, že pokud mě trenér vybere, tak si ten zápas užiju a budu prospěšný pro mužstvo,“ doufá slovenský záložník.

Před trenérským štábem leží velká výzva, možných variant sestavy je vzhledem k absenci Kúdely a Deliho několik. „Když jsme zjistili, že Simon má covid, každému z nás skočila do hlavy nějaká alternativa. Budeme se o tom teď společně bavit, jak s hráči, tak s trenérským týmem. Věřím, že budeme mít šťastnou ruku,“ přeje si asistent trenéra Trpišovského.

Pozitivní zprávou je návrat Petra Ševčíka, který v nedělním ligovém utkání v Brně odehrál po zranění 33 minut. S týmem do Londýna letí i brankář Ondřej Kolář. „V tuto chvíli si ještě neumíme představit, že by šel Koli do brány. Ale uvidíme, s týmem letí. A co se týče Petra Ševčíka, jsme moc rádi, že v Brně naskočil, co se tréninku týče, je v plném vytížení. Manko dohnal a co jsme s ním mluvili, tak se cítil na hřišti dobře, nezadýchal se. Do zápasu je připraven,“ má radost Houštecký.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články