Na Rangers se těšíme. Půjdeme si to s nimi rozdat! | SK Slavia Praha
Více

Na Rangers se těšíme. Půjdeme si to s nimi rozdat!

Slavii přisoudil los Evropské ligy do osmifinále skotský klub Rangers FC. Jak reagovali na našeho soupeře obránce David Zima a útočník Jan Kuchta?

V pátek po poledni se uskutečnil v Nyonu los, který sešívaným přisoudil skotský Rangers FC. „Musím říct, že jsem s losem spokojený, i když jsem si původně přál někoho jiného, jako třeba United nebo Arsenal. Pro mě osobně je to takový neutrální soupeř, takže spokojený jsem,“ hodnotil los stoper David Zima.

Slávisty čeká další ostrovní soupeř, tentokrát ze Skotska. „Myslím si, že to bude podobné jako s Leicesterem, je to kvalitní soupeř. Vede s velkým náskokem skotskou ligu, takže to bude určitě těžký a vyrovnaný zápas. Skotskou ligu sice nesleduji, tak nemůžu říct, jak kvalitní je, ale jejich náskok budí respekt,“ dodává obránce červenobílých.

Tým soupeře vede bývalý anglický reprezentant Steven Gerrard. „Těšíme se na něj, je to legenda Liverpoolu, strávil tam řadu let. Jak celý realizační tým, tak i my se těšíme, až se s ním setkáme tváří v tvář,“ usmívá se David Zima.

Stejně jako proti Leicesteru budou sešívaní svou cestu o boj do dalšího kola začínat v Edenu a odveta je pak čeká na hřišti soupeře. Bude stejně úspěšná jako ta čtvrteční? „Já v to doufám, ale uvidíme za čtrnáct dní,“ nechce předjímat Zima.

Z výsledku losu měl radost i Jan Kuchta. „Jsme nadšení, protože se můžeme utkat s dalším kvalitním soupeřem, jako jsou Rangers. Půjdeme si to s nimi rozdat a uvidíme, na co to bude stačit, každopádně chceme postoupit,“ říká slávistický kanonýr.

Rangers zatím vedou suverénně skotskou ligu. „Mají věhlasného trenéra, Stevieho Gerrarda, který měl velmi bohatou kariéru. Taky tam mají velice zkušené hráče a určitě je tlačili i fanoušci, i když to teď nejde, tak je to pořád kvalitní mužstvo a my se na to těšíme,“ hodnotí Kuchta tým soupeře.

Bohužel ani na toto atraktivní utkání nebudou moct přijít fanoušci. „Jak nám, tak jim to určitě bude chybět. Je to škoda, atmosféře zápasu to neprospěje, ale my už jsme tak nějak zvyklí, přizpůsobíme se tomu. Budeme rádi, když pro fanoušky uděláme výborný výsledek,“ doufá Jan Kuchta.

Slavia bude hrát první zápas opět v Edenu stejně jako s Leicesterem, což by jim mohlo pomoct. „Přál bych si to. Bylo by skvělé, kdybychom doma dali gól a neobdrželi. Jeli bychom tam s klidnější hlavou, ale vůbec bych se nezlobil, kdyby to bylo stejně jako s Leicesterem,“ uzavírá Kuchta.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články