Na Slavii se řítí trio „MSG“ | SK Slavia Praha
Více

Na Slavii se řítí trio „MSG“

Už tuto středu čeká sešívané „zápas desetiletí“. Do Edenu dorazí FC Barcelona, která bude v Praze nejvíce spoléhat na hvězdné trio Lionel Messi, Luis Suárez a Antoine Griezmann.

Od začátku existence fotbalu v katalánském městě Barcelona spoléhal klub na obrovskou ofenzivní sílu a Barçou v minulosti prošli takový fotbalisté, kteří to umožňovali. Z novodobé minulosti lze vzpomínat na jména jako Ronaldinho, Eto`o nebo David Villa. Na jejich tradici v současné době navazuje útočné trio tvořené třemi hráči, kteří se svojí kvalitou řadí mezi absolutní světovou špičku.

Třináct branek a šest asistencí si svými jmény podepsala trojice útočníků FC Barcelona s přezdívkou „MSG“. Barça přitom vstřelila v této sezoně 25 branek a na 19 z nich se podíleli právě Lionel Messi, Luis Suárez a Antoine Griezmann. 

Lionel Messi

Světová extra třída a pro mnohé nejlepší fotbalista, který kdy byl. Lionel Messi je v dnešním fotbalovém světě samostatnou institucí a fanoušci FC Barcelona považují drobného Argentince téměř za svatého.

Messi ve svojí bohaté kariéře nasázel za Barçu v 693 utkáních neuvěřitelných 605 branek napříč všemi soutěžemi ba co víc, asistoval u dalších 254 gólů, což z něho dělá daleko nejúspěšnějšího hráče v historii katalánského klubu.

V letošní sezoně Messi dlouho marodil a první herní minuty začal sbírat až v polovině září, kdy naskočil na 32 minut v UEFA Champions League proti Borussii Dortmund. V Německu ale gólově mlčel, prosadil se až ve dvou posledních utkáních v domácí soutěži, když v každém vstřelil po jedné brance. Přidal navíc i asistence. Dvě ligové a jednu na půdě UEFA Champions League.

Luis Suárez

„El Pistolero“ neboli pistolník, to je uruguayský útočník Luis Suárez. Obávaný střelec začal svoji evropskou fotbalovou pouť v Ajaxu Amsterdam, kde se mu podařilo získat titul nejlepšího střelce soutěže, díky čemuž si ho vybral anglický FC Liverpool. V přístavním městě na západě Anglie se mu dařilo a za 5 sezon tam nasázel 69 branek, v sezoně 2013/14 vyhrál titul nejlepšího střelce soutěže a zároveň nejlepšího hráče podle novinářů i samotných hráčů. Další sezonu už nastoupil v dresu katalánské Barcelony a Liverpool za něj vyinkasoval bezmála 2 miliardy korun.

Za Barçu už Suárez kope šestou sezonu a doposud tam odehrál 256 utkání a v nich nastřílel 184 branek a přidal 84 asistencí. V letošním ročníku ligy se trefil už pětkrát, v UEFA Champions League naposledy dvěma brankami sestřelil milánský Inter a celkově má na kontě 7 branek. Uhlídat latinskoamerického démona tak bude pro obranu Slavie těžká zkouška.

Antoine Griezmann

Novic v sestavě FC Barcelona, ale nikoli neznámé jméno pro fanoušky fotbalu po celém světě. Francouz Antoine Griezmann přestoupil do Barçy před začátkem letošní sezony, ale své jméno si vydobyl skvělými výkony Atléticu Madrid, které za svého nejlepšího hráče vyinkasovalo přes tři miliardy korun.

Griezmann přezdívaný „Grizou“ může nastoupit na jakémkoli postu v útoku a vyniká obrovským fyzickým fondem i skvělým řešením finální fáze. Za Atlético nastřílel v 257 utkáních 133 branek a velkou měrou se zasadil o vzestup klubu z hlavního města Španělska. Po přestupu do FC Barcelona se nějaký čas spíše rozkoukával, ale pomalu si už zvyká na hvězdné duo Suárez – Messi. Naposledy tuto ofenzivní smršť okusil v domácí soutěži Eibar. To Griezmann jednu branku dal a na druhou přihrál Messimu. 

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články