Na Velikonoční svátky nadělovali žáci i dorost | SK Slavia Praha
Více

Na Velikonoční svátky nadělovali žáci i dorost

Mládežníci hráli své soutěžní utkání netradičně už ve čtvrtek a pátek. Šest bodů z Opavy nebo vítězný dvojzápas v Edenu. I takové jsou poslední výsledky mladých slávistů. Připomeňte si jejich výkony v souhrnném článku.

Čtvrtek 14. dubna

U19

SFC Opava vs. SK Slavia Praha 0:3 (0:1)
Sestava: Slavata – Fatrdle (88. Piták), Konečný, Žitný, Zapletal – Novák, Voriazidis, Šimeček (78. Körbler) – Josef Jinoch, Kazeem (61. Vajgl), Toula
Góly: 44. Kazeem, 69. Josef Jinoch, 83. Novák

V Opavě se utkaly týmy z opačných konců tabulky. To se začalo potvrzovat až na konci prvního poločasu kdy poslal Slavii do vedení Abdulazeez Kazeem. Na dvoubrankový náskok zvýšil v 69. minutě Josef Jinoch a sešívaní kontrolovali hru. Na konečných 0:3 upravil z penalty v 83. minutě kapitán David Novák a slávisté mohli slavit. Díky tomuto výsledku se dostali do průběžného vedení v soutěži a budou pozorně sledovat zápas soupeřů z Pardubic, kteří je, v případě výhry, mohou o tuto pozici připravit. Další zápas čeká dorostence 20. dubna proti Zlínu.

U17

SFC Opava vs. SK Slavia Praha 2:4 (1:1)
Sestava: Tomas – Kopecký, Piták, Kolář (85. Wesolowsky), Fiker – Zelenka, Lopatář, Jelínek – Urban (52. Vajgl), Hájek, Bouchner (73. Parpel)
Góly: 30. Kopecký, 56. Vajgl, 69. Hájek, 90. Wesolowsky

Druhý díl fotbalového čtvrtku v Opavě napsala kategorie U17. Slavie se dostala do vedení ve 30. minutě po střele Ondřeje Kopeckého. Domácí však gólem do šatny vyrovnali a ve 48. minutě po pokutovém kopu skóre otočili ve svůj prospěch. Sešívaní se nevzdali a už za osm minut bylo vyrovnáno díky Štěpánu Vajglovi. Zápas jako na houpačce ozdobil gólem v 69. minutě David Hájek a červenobílí šli opět do vedení. Další gól už domácím nedovolili, a naopak potvrdili svou výhru po trefě Alexe Wesolowského v 90. minutě. Slavie v tabulce dýchá na záda vedoucí Olomouci, která má však zápas k dobru. O další body bude sedmnáctka bojovat společně se svými staršími spoluhráči 20. dubna, kdy bude hostit Zlín.

U12

SK Slavia Praha vs. Vyšehrad U13 7:3 (2:3)
Sestava: Fukna, Anishchenko – Fingerhútt, Havlena, Hofman Košťál, Novotný, Šafr, Štěpánek, Vacek, Všetečka, Bureš, Kabelka, Košťál, Lahoda, Martínek, Teplý, Jelínek, Chadima, Vlašánek
Góly: Vlašánek, 2x Štěpánek, Lahoda, Jelínek, Chadima, Šafr

Čtvrtek v Edenu se nesl ve znamení dvojzápasu žáků proti Vyšehradu. Dvanáctka se sice dostala do dvoubrankového vedení zásluhou Tobiáše Vlašánka a Michala Štěpánka, ale soupeři se podařilo třemi góly skóre otočit. Do poslední třetiny se šlo za vyrovnaného stavu, gól Slavie vstřelil Jan-Jakub Jahoda. Třetí dějství se domácím povedlo náramně. Trefili se Michal Štěpánek, Štěpán Jelínek, Václav Chadima a Adam Šafr. Výsledková tabule tedy po devadesáti minutách ukazovala 7:3. Slávisty čeká krátká pauza a představí se opět 24. dubna v Karlových Varech.

U11

SK Slavia Praha vs. Vyšehrad U12 5:2 (3:0)
Sestava: Vlasák, Jeřábek – Kléma, Odei, Vavrla, Blažek, Havránek, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Střihavka, Rakár, Javůrek, Šíma
Góly: Javůrek, Odei, 2x Sklenář, Kléma

Na edenský trávník nastoupila také slávistická jedenáctka. Ta svého soupeře přehrála ve všech směrech a průběžně přidávala také góly. Patrik Javůrek, Nathaniel Odei a dva zásahy Matěje Sklenáře znamenaly vedení 4:0. Také hostům se podařilo skórovat, ale na to okamžitě zareagoval další brankou na domácí straně Kryštof Kléma. O kosmetickou úpravu skóre na konečných 5:2 se ještě postarali hráči Vyšehradu, ale to bylo ze čtvrtečního klání vše. Další utkání čeká Slavii rovněž 24. dubna v lázeňském městě.

Pátek 15. dubna

U18

SK Slavia Praha vs. Baník Sokolov U19 2:1 (1:0)
Sestava: Kolodziej – Herák, Pančev, Mervard, Parpel – Trédl (79. Pikolon), Körbler (68. Mikulanda), Wesolowsky (46. Iliev) – Jan Jinoch, Orji (46. Kazeem), Atsuta (68. Zelingr)
Góly: 35. Trédl, 82. Herák

Xaverovský areál měl na Velký pátek v programu dva dorostenecké zápasy. První gól padl po pětatřiceti minutách a slavilo se na straně domácích. Zasloužil se o to Jan Trédl. Po přestávce se podařilo soupeři vyrovnat, ale slávisté si vítězství utéct nenechali. V 82. minutě rozhodl o třech bodech František Herák. Sešívaní tak nadále drží první příčku v tabulce a budou o ni bojovat opět 24. dubna na Motorletu.

U16

SK Slavia Praha vs. Baník Sokolov U17 3:4 (3:3)
Sestava: Jovanovski – Boledovič, Zamazal, Hanzelka (63. Kříštěk), Podroužek – Teterya (63. Hefner), Pech, Zelingr, Schwan (63. Hottek) – Mikulanda, Pikolon
Góly: 7. Pikolon, 24. a 45. Teterya

Divokou první půlku zažila v následujícím zápase šestnáctka. Na brzký gól Sokolova zareagoval v 7. minutě Samuel Pikolon a vyrovnal. Ale o tři minuty později se skóre opět měnilo ve prospěch hostů. Druhý gól vstřelila také Slavia v 24. minutě, zásluhy si připsal Roman Teterya. Potřetí se hosté dostali do vedení ve 34. minutě, ale přesto se týmy rozcházely na přestávku smírně. O gól do šatny se postaral svým druhým dnešním zásahem Roman Teterya. Další branka Sokolova se ale už stala pro Slavii osudnou a díky vlastenci si hosté odváží všechny tři body. Domácí mohou napravit své zaváhání 24. dubna proti Motorletu.

U15

České Budějovice vs. SK Slavia Praha 0:6 (0:1)
Sestava: Obdržálek – Hubička, Beran, Naskos, Sosna, Jelínek (41. Kotrba), Korenc, Belžík (62. Adam), Čížek, Filippov (41. Kumpan), Kolařík (52. Kočvara)
Góly: 11. a 52. Sosna, 44. Naskos, 57. a 71. Kotrba, 75. Kumpan

Pomyslného kanára má na svědomí kategorie U15. V 11. minutě se poprvé prosadil Adam Sosna a dopřál svým kolegům klid na kopačkách. Vedení navýšil v 44. minutě Marek Naskos a roztrhl gólový pytel. Krátce po něm vstřelil svou druhou branku Adam Sosna. Pět minut po něm ho napodobil Matěj Kotrba, který si také připsal dva góly v utkání. Na konečných 0:6 ještě zakončil klání Adam Kumpan. Dalším bodem v kalendáři je pro patnáctku domácí utkání 24. dubna proti Příbrami.

U14

České Budějovice vs. SK Slavia Praha 4:3 (3:0)
Sestava: Dřevíkovský – Chaluš, Červenka (41. Korpas), Kovář (50. Švach), Skokan, Pastyřík (25. Hájek), Palaščák, Horváth, Klepáč (50. Motyčka), Vrňata (41. Brázda), Martyniuk
Góly: 47. Hájek, 50. Chaluš, 77. Martyniuk

V prvním poločase doplatili hosté na nedůslednost v obraně a inkasovali hned třikrát. Skórovat se Slavii povedlo poprvé v 47. minutě díky Janu Hájkovi. Toho napodobil o tři minuty později Štěpán Chaluš a sešívaní se dostali do kontaktu skóre. Budějovice opět odskočili v 65. minutě ale červenobílí se i tak hnali za vyrovnáním. Podařilo se jim bohužel jen snížit na konečných 4:3. Do střelecké listiny se zapsal Anton Martyniuk. Dalších devadesát minut čeká sešívané 24. dubna doma s Příbramí.

U13

Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha 5:2
Góly: Mašek, Jelínek

Nešťastný zápas má za sebou kategorie U13. Povedené pasáže sešívaných vždy překazil laciný gól soupeře, a proto Slavie odjíždí z Ostravy s nepořízenou.

Sobota 16. dubna

B-tým

Baník Sokolov vs. SK Slavia Praha 1:1 (0:1)
Sestava: Sirotník – Bárta, Behenský, Švec, Labík – Nikl – Šubert (61. Beran), Mohammed (90. Kopáček), Samek (75. Zeronik) – Biegon (61. Usor), Šmiga
Góly: 35. Šmiga

Na Bílou sobotu byl soupeřem B-týmu Baník Sokolov. Sešívaní začali aktivně a radovali se z gólu jako první. Ve 35. minutě se opět prosadil Daniel Šmiga. Na poločasovou přestávku odcházeli hosté ve výhodě. Domácím se podařilo srovnat krok vyrovnávacím gólem v 60. minutě. Sešívaní prostřídali, ale tři body se jim bohužel vystřelit nepodařilo, a tak se týmy rozcházely za vyrovnaného stavu 1:1. Další zápas čeká B-tým 24. dubna doma proti Karlovým Varům.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články