Na hostování přichází Ladislav Takács | SK Slavia Praha
Více

Na hostování přichází Ladislav Takács

Do Slavie přichází z Boleslavi na půlroční hostování s nepovinnou opcí na přestup defenzivní hráč Laco Takács.

Sešívaní vyztužili své defenzivní řady příchodem třiadvacetiletého Laca Takácse. „Po odchodu Alexe Krále není v týmu hráč, který by mohl hrát pozici Tomáše Součka nebo číslo šest. Proto jsme narychlo sháněli hráče, který by Tomáše byl schopen typologicky zastoupit na pozici číslo šest. Rozhodli jsme se pro Takásce z důvodu výšky, je skvělý při standardních situacích a dominantní při hře hlavou. Je to defenzivní univerzál, nastupuje na postu šestky i stopera, má zkušenosti z reprezentace i s mezinárodním fotbalem,“ přiblížil výběr nové posily trenér Jindřich Trpišovský

„Měl jsem pěkné pondělní ráno, když jsem dostal od agenta zprávu, abych se s ním spojil. Moc mě to potěšilo, asi by mě to ani nenapadlo. Jsem rád, že jsem tady,“ usmívá se nová posila červenobílých Laco Takács.

Do Edenu přichází na půlroční hostování s opcí. „Jsem si vědom toho, že to je zatím asi největší výzva v mé kariéře. Mým osobním cílem je proměnit hostování v přestup, postupně se tu zabudovat do týmu a pomoct Slavii. Udělám pro to všechno,“ zdůrazňuje a těší se i na zdejší atmosféru. „Fanoušci jsou tady neuvěřitelní, hrozně mě to lákalo a těším se na atmosféru. A možnost zahrát si Ligu mistrů? To je sen každého kluka. Doufám, že se nám to tam povede,“ dodává.

Na jakém postu bude ve Slavii nastupovat? „Myslím si, že přicházím spíš na stopera, na kterým jsem odehrál poslední zápasy, ale nedělá mi problém, když mě trenér použije na šestce nebo kdekoliv jinde. Budu se snažit odehrát, co umím, abych pomohl,“ říká Laco Takács.

Mladý obránce či defenzivní záložník se narodil 15. července 1996 a fotbalově vyrůstal ve Františkových Lázních, ze kterých se později přesunul do Teplic. Debut za Severočechy si připsal 10. března 2014 právě proti Slavii, ve kterém skláři zvítězili 1:0. V následující sezoně se talentovaný defenzivní štít prosadil nastálo do základní jedenáctky Teplic a spolehlivými výkony si vysloužil přestup do Mladé Boleslavi.

Za celek z automobilového města nastupoval Laco Takács více než čtyři roky, během kterých střídal pozici stopera a defenzivního záložníka. V jedenácti soutěžních zápasech letošního ročníku však nastupoval výhradně v obranné řadě Mladé Boleslavi a řadil se mezi defenzivní pilíře klubu. Díky svým proporcím je platný nejen při obranné činnosti, ale umí být produktivní i při útočných standardkách, což dokazuje šest vstřelených branek v minulé ligové sezoně. Celkem Laco Takács odehrál během své kariéry 118 ligových utkání, ve kterých vsítil dvanáct gólů a připsal si dvě asistence.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články