Na hřišti necháme všechno, shodli se Houštecký s Bořilem | SK Slavia Praha
Více

Na hřišti necháme všechno, shodli se Houštecký s Bořilem

Slavii čeká v úterý poslední skupinové utkání Ligy mistrů na hřišti Borussie Dortmund. Asistent trenéra Zdeněk Houštecký a obránce Jan Bořil se shodli před odletem na tom, že i přes nemožnost postupu nechají sešívaní na hřišti vše.

Slávisty čeká poslední utkání skupinové fáze Ligy mistrů, a ačkoliv už nemůžou sešívaní postoupit, podle asistenta trenéra Zdeňka Houšteckého je motivace před zápasem v Dortmundu nezpochybnitelná. „Ligu mistrů jsme se Slavií nehráli 12 let a motivace je tak obrovská. Hrajeme o své jméno, a to jako klub, tak i kluci. V Dortmundu bude fantastická atmosféra, vyprodáno. Domácí navíc budou hrát na vítězství, protože se ještě perou o druhé místo ve skupině. Borussie nemá nic jistého a my tam jedeme jednoznačně s tím, že bychom je chtěli potrápit a opět přivést bod zvenku,“ přeje si.

O motivaci měl stejně jasno i obránce Jan Bořil. „Motivace je velká. Jde o naši čest, rozhodně nechceme udělat nějakou ostudu. Jedná se o poslední zápas Ligy mistrů a my na hřišti necháme všechno. Sice víme, proti komu hrajeme, ale chceme po sobě zanechat dobrý dojem,“ klade si za cíl pravý obránce sešívaných.

Utkání bude hostit proslulý stánek Westfalenstadion, na který by mělo zavítat také několik tisíc slávistických fanoušků. „Je velká škoda, že jsme skončili v tabulce na čtvrtém místě, ale i tak je to pro nás svátek. Nikdo neví, kdy si budeme moct na podobném stadionu opět zahrát. Slávistických fanoušků jede do Německa hodně. Snad bude mít zápas skvělou atmosféru,“ doufá Zdeněk Houštecký.

Atmosféru v Dortmundu už od samého začátku skupinových bodů vyhlížel i Jan Bořil. „Na zápas se strašně moc těším. Hned jak se vylosovala skupina, tak jsem věděl, že náš čeká v Dortmundu famózní atmosféra. Co jsem slyšel, tak na hřišti není slyšet na krok. Sám jsem na to zvědav. Každopádně musíme udělat dobrý dojem,“ těší se zadák sešívaných.

Slávisté už postoupit ze skupiny po domácí prohře s Interem nemohou, to však neznamená podle Zdeňka Houštekého, že by se měl měnit styl hry, kterým se sešívaní doposud v Evropě prezentovali. „Zabezpečená obrana musí být, ale budeme se snažit hrát neustále aktivně. Nic na svém stylu měnit nebudeme. Budeme aktivní a budeme hrát na vítězství. Moc bychom si přáli ho pro diváky urvat a přivést domů alespoň jednou tři body.“

I v tomto byl Jan Bořil s asistentem zajedno. „Budeme hrát to samé co doposud. Nechceme nic měnit. Naopak Dortmund možná bude trošku nervóznější, protože na rozdíl od nás hraje o postup. Nikdo z nás nejede do Dortmundu s tím, že by se chtěl nějakým způsobem šetřit. Je to Liga mistrů, nic většího neexistuje. Do Dortmundu se těšíme a necháme tam úplně vše,“ dodal na závěr.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články