Na své poslední derby se těším, říká Josef Hušbauer | SK Slavia Praha
Více

Na své poslední derby se těším, říká Josef Hušbauer

PRAHA – Pražské derby zažil v dresu obou rivalů. To nedělní, s pořadovým číslem 287, bude ale pro Josefa Hušbauera minimálně pro příští dva roky také tím posledním. „Chci si ho užít naplno,“ přiznává záložník Slavie.
Josefa Hušbauera uvidí fanoušci v sešívaném dresu naposledy na konci května, sezonu ještě v sešívaném dohraje. „Rozhodnutí ve mně zrálo delší dobu. Ve Slavii jsem našel druhý domov, který po roce a půl nechci opouštět, ale i po rozmluvách s trenérem a klukama v kabině jsem zvolil tu možnost, která je nejlepší pro mou rodinu,“ vysvětluje sedmadvacetiletý záložník.

Otec dvou synů nastupuje od 1. června na rodičovskou dovolenou. „Má žena se chtěla zapojit do pracovního procesu a já jsem měl naopak pocit, že se chci více věnovat rodině. Na miminko bych si netroufl, ale s půlročním dítětem už doma zůstanu bez obav. S klukama si to doma užijeme,“ usmívá se.

Rozhodnutí upřednostnit rodinu schvaluje i trenér
Jaroslav Šilhavý. „Pepovo rozhodnutí chápeme a plně podporujeme. Na další dva roky jsme mu připravili individuální tréninkový plán. Myslím, že po návratu bude zocelen také po psychické stránce a zostří se mu schopnost bleskově reagovat na nečekané situace,“ říká trenér A-týmu.

„Je to trend, který bychom v budoucnu rádi zavedli pro hráče jako alternativu vedle hostování. Přestože se může zdát, že se jedná o neortodoxní metodu, jsme rádi, že můžeme do českého fotbalu přivést něco nového. Slibujeme si od toho, že půlroční rodičovská pomůže zejména hráčům, kteří tlak ve Slavii psychicky nezvládají,“ objasňuje vedoucí A-týmu
Stanislav Vlček a také otec dvou dcer.

A jak se k rozhodnutí Josefa Hušbauera staví jeho spoluhráči? Zaujalo zejména čerstvého otce Michala Frydrycha a také Jana Bořila a Milana Škodu, kteří očekávají narození svého prvního potomka. „S Michalem jsme se o tom bavili, ale na rozdíl od Pepy nemáme zkušenosti, které on získal s prvním synem. Nejsem střelec. Uvažuji, že bych na rodičovskou nastoupil až na konci příští sezony,“ těší se slávistický kanonýr a aktuálně nejlepší střelec letošní sezony.

Ideálním příkladem je kapitán Jiří Bílek„Podle mě je škoda, že se Pepa rozhodl takhle. Bude nám chybět, ale já jsem důkazem, že se fotbal s rodičovskou dovolenou dá skloubit. Je to náročné, ale stíhám oboje," nabídl druhou možnost svým spoluhráčům ten nejzkušenější.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články