Na třetí dávku do Edenu | SK Slavia Praha
Více

Na třetí dávku do Edenu

Stadion Eden bude do začátku jarní části sezony sloužit jako očkovací centrum. Přijďte si pro třetí dávku vakcíny na Slavii, přijít můžete i bez registrace!

Slavia ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy a Městskou částí Praha 10 představila dočasné očkovací místo přímo stadionu, které otevírá v pondělí 10. ledna ve 14:00.

Očkování na stadionu je určeno pro všechny starší 18 let a bude ukončeno ve středu 2. února, o víkendu pak Slavia vstoupí do jarní části ligy domácím utkáním s Karvinou.

Registrace probíhá skrz portál ministerstva zdravotnictví: https://registrace.mzcr.cz/. Zde zvolte očkovací místo, které se jmenuje SK Slavia Praha – Clinicum a.s. 

Detaily k očkovacímu místu naleznete zde.

Na stadionu se očkuje vakcínou Comirnaty.

Slavia dlouhodobě podporuje očkování proti koronaviru a celý klub je kompletně proočkovaný – jak hráči, tak celý realizační tým i všichni zaměstnanci. Hráči před odletem na soustředění do Portugalska absolvovali třetí dávku vakcíny, zaměstnanci klubu pak pro třetí dávku mohou v následujících dnech využít očkovacího centra, které je přímo na stadionu.

„Je to čtvrtá část naší klubové kampaně, kterou podporujeme očkování ve společnosti. Všichni hráči se před odletem na soustředění do Portugalska naočkovali třetí dávkou, je to součást naší klubové filozofie,“ vysvětluje MgA. Jiří Vrba, ředitel úseku strategických vnějších vztahů SK Slavia Praha. 

„Varianta omicron je tady, jsem vděčný za každé očkovací centrum, které v Praze vznikne. Nechat se naočkovat třetí dávkou je důležité, proto potřebujeme nové očkovací místa pro třetí dávky jako právě tady v Edenu,“ říká MUDr. Zdeněk Hřib, primátor hlavního města Prahy.

„Jsem přesvědčený, že cesta zpět k ‚normálnímu‘ životu, jak jsme ho znali před pandemií, vede přes očkování. Proto se snažíme občany k vakcinaci maximálně motivovat. Už vloni jsme se s hlavním městem domluvili, že u nás, nad rámec původního harmonogramu, stál očkovací autobus. Nyní naše radnice velmi ochotně pomohla s přípravou speciálního očkovacího místa. Věřím, že na stadion Slavie přijdou jak lidé, kteří pro vakcínu do této chvíle nebyli definitivně rozhodnutí, tak ti, kteří uvítají polohu místa či příznivou objednací lhůtu. A to nejen z řad fotbalových fanoušků. Ostatně asi všichni známe rčení ´sportem ku zdraví´. Tak kde jinde k němu vykročit, než na sportovním stadionu?“ dodává Mgr. Michal Kočí, radní MČ Praha 10 pro zdravotnictví a sociální oblast.

„Děkuji Slavii, Praze 10 i hlavnímu městu Praha. Je to důležité v době, kdy se musí rychle očkovat a kapacity se plní. Nové kapacity pro třetí dávky jsou potřeba. Věříme, že se nám ho rychle podaří naplnit do maximální kapacity. Plánujeme v týdnu denní kapacitu 200-300 lidí a o víkendu dvojnásobek,“ objasňuje MUDr. David Karásek, člen představenstva skupiny Medicon.

Slávisté také na konci podzimní části sezony vyjádřili poděkování zdravotníkům za jejich neutuchající práci. „Děkujeme všem lékařům a zdravotníkům, vážíme si jejich práce,“ zní jednohlasně z kabiny A-týmu. „Zároveň prosíme všechny, kdo můžou, aby se zaregistrovali na třetí dávku očkování. Ta je důležitá,“ dodává za kabinu Tomáš Holeš.

Otevírací doba

Pondělí - Pátek 14:00 - 20:00
Sobota - Neděle 8:00 - 20:00

Vstup do očkovacího centra je skrz recepci (vedle vstupu 4). Všichni očkovaní se následně mohou zúčastnit slosování nejen o slávistické ceny. Vyhrát mohou například dvě VIP vstupenky na utkání s Karvinou, dres Slavie, oblečení značky Puma, sadu sklenic od Ronyho Plesla, vstupenky na pražské památky, knihy o Praze či sadu plakátů Alfonse Muchy.

Děkujeme, že spolu s námi bojujete proti koronaviru, a věříme, že se už brzy budeme moc společně potkat v zaplněném Edenu na zápasech Slavie!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články