Náš přístup byl skvělý, tomu odpovídá i výsledek | SK Slavia Praha
Více

Náš přístup byl skvělý, tomu odpovídá i výsledek

Slávisté potvrdili v druhém kole MOL Cupu roli favorita a na Žižkově porazili Vyšehrad vysoko 8:0. „Překvapilo mě, kolik nakonec přišlo lidí i přes to, jak brzy se hrálo," těší asistenta trenéra Jaroslava Köstla.

„Tak vysoké vítězství jsme neočekávali, takové asi nečekáte nikdy. Je to vždy o přístupu týmu k tomu celku z nižší soutěže. Náš přístup byl až na pár minut v první půli a ke konci zápasu výborný a tomu odpovídá i výsledek,” hodnotí vysoké vítězství nad Vyšehradem asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Do soutěžního utkání poprvé v sezoně naskočil Jakub Hromada, který na pozici stopera odehrál sedmdesát minut. „Udělali jsme nějaké změny, abychom věděli, s kým na jaký post můžeme do dalších zápasů počítat. Všichni jsou pro nás právoplatní členové kádru, sled zápasů je teď až do poloviny prosince rychlý a na hřiště se určitě dostanou všichni hráči, kteří proti Vyšehradu nastoupili. Včetně Jakuba Hromady, který se vrátil po zranění. Jsme rádi, že mohl absolvovat tento zápas,” říká asistent Jindřicha Trpišovského.

Kvůli Lize mistryň hrané v Sinobo Stadium odehráli slávisté pohárové utkání proti Vyšehradu na stadionu Žižkova. „Jsme hrozně rádi, že jsme se sem mohli vrátit. Děkujeme Žižkovu, že jsme mohli využít jejich hřiště, když jsme nemohli hrát doma. Je tady skvělé prostředí, trochu mě překvapilo, kolik přišlo lidí. Hodně diváků dorazilo až na druhou půli, což je pochopitelné a trochu nás mrzí, že se hrálo tak brzy. Nakonec si sem ale i tak našlo cestu hodně diváků, za což jsme rádi. Vždy se nám tady hraje dobře, vzpomínky jsou krásné,” přibližuje Jaroslav Köstl vzpomínky na místo, kde tým Jindřicha Trpišovského začínal svoji cestu trenérskou cestu.

„Hned po příjezdu jsme si udělali fotku v tom známém parku, kde jsme trénovali. Jsou to hezké vzpomínky, nikdy nezapomeneme, odkud jsme vzešli a vždy na Žižkov budeme vzpomínat jen v tom nejlepším, stejně jako na Liberec,” dodává asistent trenéra Slavie.

Čtyři branky v zápase vsítil Milan Škoda, kterému se v předcházejících hodinách narodil druhý syn Matias. „Je mi trochu líto paní Škodové, protože jestli bude Milan takhle pokračovat, budeme asi muset brzy složit Klapzubovu jedenáctku (smích). Navíc se Matias narodil ve stejný den jako Pepi Bican, hezky se tím propojily obě legendy. Je to ta nejdůležitější zpráva, ještě důležitější než samotný zápas. Přeji mu hodně štěstí, aby byl stejný frajer jako táta a aby mu to střílelo za Slavii. Pavel Řehák na Škoďáka naléhal, že pokud se mu syn narodí v tenhle den, tak aby se jmenoval Pepi, to ale bohužel nevyšlo,” usmívá se Jaroslav Köstl.

Poprvé v soutěžním zápase nastoupil za Slavii i brazilský záložník Joao Felipe, který se po pár minutách na hřišti uvedl gólem. „Je to hráč z Brazílie, ti jsou vždy líbiví a dobře se na ně kouká. Je hodně herní, živý, to ukazuje i na tréninku. Trochu mu zatím chybí jiné atributy, které do našeho fotbalu potřebuje, zatím ale vypadá výborně, předvádí hodně fotbalové věci. Je produktivní, tím nemyslím jen zápas s Vyšehradem, ale i na trénincích dává góly,” říká asistent trenéra Slavie.

„Je to právoplatný člen kádru. Bude mít takový zvláštní režim, naše juniorka hraje Youth League, takže bude pendlovat mezi áčkem a béčkem. Za dva týdny navíc musí odletět kvůli vízům, takže jeho využití v průběhu podzimu asi nebude takové, jaké by mohlo být. Je to ale samozřejmě člen našeho kádru a může se objevit v naší sestavě,” přibližuje blízkou budoucnost brazilského záložníka Jaroslav Köstl.

Po vysoké výhře nad Vyšehradem se slávisté mohou plně soustředit na sobotní domácí ligové utkání proti Mladé Boleslavi. „Hrajeme konečně zase doma, na to se těšíme. Čeká nás tým, který v létě hodně posílil na ofenzivních postech. Nečeká nás nic jednoduchého, jsou tam hráči, které dobře známe a určitě se budeme připravovat tak, jako na každý domácí zápas. Budeme chtít vyhrát a potvrdit výsledky, které máme, protože by byla škoda je nějak devalvovat. Byla by to zbytečná ztráta," ví sešívaný asistent.

Do utkání nezasáhne aktuálně nejlepší ligový střelec Nikolaj Komličenko, který je v trestu za obdržené žluté karty. „Víme, že je vykartovaný, pro nás to ale není úplně rozhodující. I s ním v sestavě jsme vždy Boleslav porazili. Jednou jsme sice vedli 3:0 a on nám pak dal dva góly v samotném závěru, vždy jsme ho ale nějakým způsobem ubránili. Navíc ho dobře známe z Liberce. Není to pro nás nějaké rozhodující, jestli bude nebo nebude hrát,” uzavírá Jaroslav Köstl.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články