Naše poslední setkání s Nice: dva góly Škody a van Burena | SK Slavia Praha
Více

Naše poslední setkání s Nice: dva góly Škody a van Burena

Slavia se už ve čtvrtek utká v Evropské lize s francouzským OGC Nice. Nebude to první vzájemný duel. Oba kluby se potkaly pětkrát, naposledy v Edenu před třemi lety.

Slavia se naposledy utkala s Nice v předsezonním přátelském utkání 16. července 2017. Sešívaní naskočili do zápasu v této sestavě: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Souček – Danny, Hušbauer, Rotaň, Zmrhal – Škoda. Na lavičce seděli Kovář, Bílek, Altintop, Alvir, Ngadeu, Ščuk, Trubač, Švento, van Buren, Tecl a Mešanovič. Základní jedenáctka Nice vypadala takto: Benitez – Burner, Le Marchand, Boscagli, Dalbert – Tameze, Seri, Walter – Lusamba, Plea, Eysseric.


Michal Frydrych v zápase s Nice

Už v 8. minutě šli do vedení hosté. Po faulu Bořila rozehrával přímý kop kapitán Jean-Michel Seri. Ten našel hlavu stopera Oliviera Boscagliho, který překonal Laštůvku. Další dvě větší šance měli na kopačkách slávisté. V 16. minutě centroval Danny do vápna na Škodu, jehož hlavičku vyrazil gólman Benitez k dobíhajícímu Rotaňovi. Před ním ale stihl míč odehrát obránce. O tři minuty později rozehrál Souček míč na Dannyho, který ho vzápětí vrátil před branku. Frydrych, který byl na bližší tyči tváří v tvář gólmanovi, míč tečoval, ale těsně vedle vzdálenější tyče!

O první dva góly domácích se postaral Milan Škoda. Ve 47. minutě zahrávali sešívaní pokutový kop po ruce jednoho z obránců. Milan Škoda míč namířil po levé ruce Beniteze, který si na balon sice sáhl, z branky ho ale vytěsnit nedokázal. Druhý gól dokázal vstřelit jen o tři minuty později. Mick van Buren prošel do vápna a našel před brankou Škodu, který přesným zakončením otočil skóre.

V 69. minutě na sebe na hraně vápna Michael Ngadeu navázal obránce a nahrál míč nabíhajícímu Micku van Burenovi, který propálil gólmana Beniteze. Na konečných 4:1 upravil znovu van Buren v 78. minutě. Po faulu na Trubače se míče ujal Halil Altintop a ze standardní situace nahrál míč na střed Ngadeuovi, který ho posunul na Bořila. Obránce Slavie naservíroval míč na hlavu Micka van Burena, který definitivně rozhodl.


Mick van Buren v zápase s Nice

Z francouzského klubu pamatuje tento zápas pouze brankář Benitez a náhradník Lees Melou. Z sešívaných už jen kapitán Bořil, Stanislav Tecl a Mick van Buren, který je momentálně na hostování v Budějovicích. Slavia má proti OGC Nice bilanci 2 výher a 3 remíz. Ve čtvrtek odehraje ve třetím kole základní skupiny Evropské ligy už své šesté utkání proti Les Aiglons.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články