Návrat Krále: Slavia hlásí posilu do defenzivy | SK Slavia Praha
Více

Návrat Krále: Slavia hlásí posilu do defenzivy

Slavia vstupuje do nového roku s další zimní posilou. K týmu se připojí už na soustředění ve Španělsku Alex Král, který s klubem podepsal smlouvu do 30. června 2023.

Slavia představila další ze zimních posil Alexe Krále. Dvacetiletý stoper s týmem už ve čtvrtek odcestuje na kondiční soustředění do Španělska a součástí transferu je i hostování Jana Kuchty v Teplicích. „Pocity jsou rozhodně pozitivní. Je to další krok v mé kariéře a obrovsky se těším, až tu budu moct vyběhnout na stadion. Na druhou stranu je to také velký závazek – ukázat, že si mě Slavia nevybrala náhodou a potvrdit to,“ uvědomuje si Král. 

„Alex patří mezi nejtalentovanější hráče své kategorie. Občas se stane, že hráč odejde ze svého mateřského klubu a po určité době se vrací,“ komentuje příchod reprezentanta do 21 let sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar. „Díky působení v Teplicích měl možnost ve svém mladém věku získat obrovské množství zkušeností na úrovni první ligy. Udělal velký posun v kariéře a věříme, že u nás v Edenu udělá ještě větší,“ doplnil člen představenstva.

Alex Král se navíc vrací do velmi známého prostředí, není to pro něj první angažmá v červenobílém. Za Slavii nastupoval už v mládežnických kategoriích a poslední dva roky pak sbíral první prvoligové zkušenosti v Teplicích. „Je pravda, že už při odchodu ze Slavie jsem přemýšlel o tom, že by bylo hezké se sem po čase vrátit. Teď tady stojím a určitě je to příjemný pocit,“ těší se na novou výzvu.

S příchodem mladého stopera do Edenu je spokojený i jeho agent Karol Kisel. „Jsme moc šťastní, že se přestup uskutečnil. Jednání Slavie bylo ze všech nejserióznější a nejkonkrétnější. Alexovi pomohlo samozřejmě i rozhodnutí přestoupit v minulosti do Teplic, vrací se jako hotový hráč. Po rozhovorech s trenérem Jindřichem Trpišovským a sportovním ředitelem Janem Nezmarem musím říct, že ta nabídka je velmi podobná nabídce Bordeaux, a to zejména co se týče samotného herního stylu. Alex se totiž hodí pro náročný herní styl, který Slavia praktikuje. Je postaven na rozehrávce zezadu, a jelikož je velmi rychlý, tak si myslím, že mu ten styl bude maximálně sedět,“ věří Karol Kisel z agentury K2K Sports Entertainment Group.

Talentovaný dvacetiletý obránce či defenzivní záložník Alex Král s fotbalem začal v Brně, kde hrál nejprve za Moravskou Slavii a později přestoupil do Zbrojovky Brno. Do Slavie přišel už ve třinácti letech a nastupoval za mládežnické týmy včetně juniorky. V únoru 2017 přestoupil do prvoligových Teplic, kde si v květnu téhož roku připsal ligový debut proti Hradci Králové.

V sezoně 2017/2018 začal pravidelně nastupovat v základní jedenáctce a postupně se vypracoval nejen v oporu Severočechů, ale také v jednoho z nejžádanějších mladých hráčů v české lize. Za Teplice celkem nastoupil k osmačtyřiceti soutěžním utkáním, ve kterých vsítil dva góly a připsal si pět asistencí. Alex Král také prošel řadou mládežnických reprezentací, v minulých letech hrával za týmy kategorie U17, U18, U19 a U20. Od roku 2017 pak pravidelně nastupuje za reprezentační výběr U21.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články