Nečeká nás nic jednoduchého | SK Slavia Praha
Více

Nečeká nás nic jednoduchého

Slavia se v osmifinále Evropské ligy střetne se slavnou Sevillou. Obránci Ondřej Kúdela a Vladimír Coufal se shodli na tom, že Slavii čeká náročný dvojzápas.

Ondřej Kúdela, který v cestě Evropou sehrál pro Slavii svými výkony klíčovou roli, si byl po losu vědom toho, že Slavii čeká soupeř evropské extratřídy. „Víme, že nás čeká kvalitní mančaft, který Evropskou ligu vyhrál třikrát za sebou. Nic jednoduchého to nebude. Shodou okolností se tam potkám s Banégou, proti kterému jsme hráli finále, takže to bude v tomhle o trochu lepší, ale určitě to nebude nic jednoduchého,“ zavzpomínal na finále mistrovství světa do 20 let v roce 2007.

„Nemyslím si, že by pro ně ten zápas nebyl prioritou. Určitě se na něj dokážou připravit. Někdy na ten tým samozřejmě padnou špatné výsledky, může se vám nedařit, ale ten zápas se bude vyvíjet úplně jinak. Nevěřím tomu, že by Evropskou ligu dali na druhou kolej. Také budou chtít uspět. Navíc je tam Tomáš Vaclík, který bude mít obrovskou motivaci se předvést před domácími diváky. Nemyslím si, že oni něco podcení,“ odmítal Ondřej Kúdela spekulace o tom, že by Sevilla nevěnovala Evropské lize tak velkou pozornost.

„Myslím si, že Sevilla je skvělý tým, jeden z těch úplně top. Ne nadarmo vyhráli Evropskou ligu třikrát za sebou,“ vyvrátil pochybnosti Ondřej Kúdela o tom, že by byl tým zklamaný z toho, že si nevylosoval nejsilnějšího možného soupeře.

Los osmifinále Evropské ligy hodnotil také Vladimír Coufal: „Buď nás podcení a my máme nějakou šanci, anebo nás nepodcení a bude to šílené. Za Liberec to bylo proti nim téměř 180 minut bez balónu. Očekávám něco podobného a snad nás trošku podcení,“ zavzpomínal pravý bek na duely proti Seville ještě v dresu Liberce.

„Už téměř šest let, co hraji Evropskou ligu, tak si přeji nějaký ostrovní tým, ale ještě jsem se tam nepodíval. Takže budu muset asi někoho zastřelit, abych se tam někdy podíval,“ žertoval nad svými nevydařenými přáními ohledně losu.

„Motivací je samotné osmifinále Evropské ligy. Že v Seville chytá Tomáš Vaclík, který má fantastickou formu, nám náš úkol ještě více stěžuje. Takže jeho přítomnost není příliš motivace, ale spíše problém,“ vyzdvihl formu českého brankáře ve službách našeho soupeře.

Vyjádřil také radost nad tím, že se odveta odehraje v Praze. „Považujeme to za výhodu, jelikož tam uhrajeme dobrý výsledek. Doufáme, že doma přijde plný Eden a požene nás k postupu,“ vidí Vladimír Coufal dvojzápas optimisticky.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články