Někteří hráči si řekli o základ, hodnotil trenér Beránek | SK Slavia Praha
Více

Někteří hráči si řekli o základ, hodnotil trenér Beránek

PRAHA/EDEN - jeho svěřenci porazili silný Hajduk Split 2:0, trenéra Miroslava Beránka ale těšil hlavně výkon mladých hráčů. „Brali jsme to tak, aby přičichli k atmosféře. Včera trénovali individuálně a s chutí, taky z toho důvodu jsme je pustili na hřiště," vysvětloval trenér Slavie.
„Jsem rád, že jsme zápas mohli absolvovat, přestože půl mužstva je ve stavu zraněných, nemocných, nebo v reprezentacích. Řekli jsme si, že dáme šanci všem, kteří tu jsou, což jsme udělali. Myslím si, že nám to pomůže v dalším účinkování v lize. Dnes si někteří hráči si řekli o základní sestavu, za což jsem rád,“ usmíval se po přátelském utkání s Hajdukem trenér Miroslav Beránek.

Několik hráčů se dnes v dresu A týmu poprvé představilo v Edenu. „Nastoupilo čtyři, pět hráčů, kteří hráli poprvé před takovou kulisou. Chtěl bych pochválit například Fialku, který hraje, jako kdyby tu byl rok, a ne teprve druhý zápas,“ těšilo trenéra.

Oslabená Slavia v týdnu podlehla Viktorce Žižkov, ale trenér nepřipustil, že by to před utkáním s Hajdukem mladé mužstvo ochromilo. „Určitě byli po prohře na Viktorce zklamaní. Viděli jsme tu reakci po zápase, jak to na ně dolehlo, ale jsou rádi, že jsou tady. My v nich vidíme potenciál, brali jsme to tak, aby přičichli k atmosféře. Včera trénovali individuálně a s chutí, taky z toho důvodu jsme je pustili na hřiště,“ vysvětloval trenér.

Představení některých hráčů na Žižkově Miroslava Beránka zklamalo, to se týkalo například záložníka Damiena Boudjemy. „Sám Boudejmaa nebyl spokojený se svým výkonem na Viktorce, měli jsme s ním individuální pohovor. Cítili jsme, že to bude jiné a jiné to také bylo, což nás těší,“ pochvaloval si jeho dnešní výkon trenér.

Slávistická marodka se už také pomalu zužuje. „V pondělí už vzroste počet hráčů na tréninku, měli by se zapojit Juhar, Nitrianský, Latka, Mikula, Černý, trénovat začne individuálně i Škoda. Baéz je poslední z těch, které postihla viróza, takže u něj to bude ještě tak dva dny trvat. Stále nám bude chybět Jiří Bílek, jinak budeme postupně doplňovat stav a budeme mít proti Brnu z čeho vybírat,“ okomentoval na závěr trenér vyhlídky na nadcházející ligové utkání.

I trenér Hajduku Igor Tudor si zápas pochvaloval, přestože nebyl spokojený s výkony svých svěřenců. „Byl to dnes dobrý zápas, v perfektním prostředí. Domácí zaslouženě vyhráli. Nečekali jsme, že budeme čerství, měli jsme toho v minulých dnech hodně, což se dnes ukázalo jako problém. Nakonec nám nehrálo z té původní sestavy šest hráčů. Čekal jsem od těch, kteří dostali příležitost se ukázat, víc a jen malý počet hráčů mě uspokojil,“ zhodnotil výkon svých svěřenců.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články